Title of a News Article

Milletvekili Özşavlı'dan Urfa için müjde...

Milletvekili Özşavlı'dan Urfa için müjde...
banner206

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özşavlı, Şanlıurfa’da tarımsal sulamada yaşanan elektrik sorununun tarihe karışması için Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile görüştü.  Milletvekili Özşavlı, ayrıca Bakan Varank’ın  talimatıyla tarımsal sulama amaçlı Güneş Enerji Santralinde kullanılmak üzere Dünya Bankasından 100 Milyon Euro finansman talep edilmesi noktasında mutabakata vardıklarını müjdeledi.

 AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özşavlı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’tan Viranşehir OSB için 3000 m2'lik yatırım amaçlı kapalı alan ve 5 Milyon TL'lik alt ve üst yapı için ödenek sözü aldığını da müjdeledi.

Milletvekili Özşavlı, Bakan Varank ile ilgili görüşmesini sosyal medya hesabından şu sözlerle duyurdu;

“Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sn Mustafa Varank'ı ziyaret ederek bölge çiftçimizin enerji sorununa kalıcı çözümler getirecek "Tarımsal Sulamada Güneş Enerji Santrali Projesi" için destek istedik. Sn Bakanımızın talimatı ile tarımsal sulama amaçlı Güneş Enerji Santralinde kullanılmak üzere Dünya Bankasından 100 Milyon Euro finansman talep edilmesi noktasında mutabakata vardık. Sn Bakanımızın görevlendirdiği proje ekibi ile çalışmalara hemen başladık. Çiftçilerimizin yıllardır muzdarip olduğu enerji sorununun ekonomik ve sürdürülebilir çözümü Güneş Enerji Santralinin tarımsal sulamada kullanılmasıdır. İnşallah çiftçilerimizin enerji başta olmak üzere üretim aşamasındaki girdilerini de karşılayacak olan bir süreci hayata geçireceğiz. Desteklerinden ötürü Bakanımız Sayın  Mustafa Varank'a teşekkür ederim.” (URFASTAR)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142