Title of a News Article

Milletvekili Özşavlı son noktayı koydu

Milletvekili Özşavlı son noktayı koydu
banner206

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özşavlı, Şanlıurfa’ya yapılıp yapılmayacağı büyük merak konusu olan Hızlı Tren Projesi ile ilgili açıklamada bulunarak, İhalesine çıkılan proje devam eden çalışmaların bir devamı olan 1. Etap Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep güzergâhıdır. Buradaki hızlı tren çalışmaları bitmeden 2. Etap olan Şanlıurfa-Mardin-Diyarbakır çalışmalarının başlaması işin doğasına aykırıdır” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından Mersin Adana Osmaniye Gaziantep Yüksek Standartlı Demiryolu İnşaatı ihalesini düzenlemesinin ardından kamuoyunda ‘Şanlıurfa’ya hızlı tren gelecek mi, gelmeyecek mi?’ tartışmaları başlamıştı. Kent gündemini yoğun bir şekilde meşgul eden bu konuyla ilgili en ayrıntılı açıklama AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özşavlı’dan geldi.

“ŞANLIURFA 2. ETAPTA YER ALIYOR”

Milletvekili Özşavlı, yaptığı açıklamada, hızlı tren projesinde Şanlıurfa’nın kapsam dışı bırakıldığı yönündeki bilgilerin doğruyu yansıtmadığını belirtti.

TCDD (Devlet Demiryolları) Genel Müdürü Kamuran Yazıcı ile yaptıkları görüşmede bölge için tartışılmaz bir öneme sahip hızlı tren projesinin, projelendirme çalışmalarındaki son durum hakkında aldıkları bilgileri paylaşan Özşavlı, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı;

-Hızlı tren projesi Türkiye’nin en batısı İstanbul’dan başlayıp Mardin’e kadar devam edecek önemli bir projedir. İstanbul’dan trene binen bir vatandaşımız Mardin’e kadar gidebilecektir.

-İhalesine çıkılan proje devam eden çalışmaların bir devamı olan 1. Etap Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep güzergahıdır. Buradaki hızlı tren çalışmaları bitmeden 2. Etap olan Şanlıurfa-Mardin-Diyarbakır çalışmalarının başlaması işin doğasına aykırıdır.

-Şuan itibari ile 2. Etapta 119 km olan Gaziantep-Şanlıurfa Hızlı Demiryolu hattında, sondaj çalışmaları tamamlanmış olup projelendirme çalışmalarının %55’i, 181 km olan Şanlıurfa-Mardin Hızlı Demiryolu hattının ise projelendirme çalışmalarında işin %40’ı bitirilmiştir.

-Hızlı tren projesinin Şanlıurfa ilimiz içindeki güzergahı üzerinde bulunan ilçelerimize uğraması ve burada istasyon kurulması konusunda taleplerimizi TCDD Genel Müdürlüğüne illettik, takipçisi olacağız. (URFASTAR)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195