Title of a News Article

Milletvekillerinden mesaj var!

Milletvekillerinden mesaj var!
banner206
 AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri M. Kasım Gülpınar, Mahmut Kaçar, Mehmet Akyürek, Halil Özcan ve Abdulkerim Gök Berat Kandili dolayısıyla mesaj yayınladılar.

Milletvekili Kasım Gülpınar,  mesajında, Mübarek Ramazan ayının son günlerini idrak ederken, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ne birlikte ulaşmanın sevinç ve mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, şunları kaydetti;

“Cennet kapılarının sonuna kadar açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği, rahmet ve mağfiretin yağmur gibi yağdığı bu gecenin ülkemizin birlik ve bütünlüğüne, milletimizin refah ve mutluluğuna vesile olmasını diliyorum.

Ayrıca, bu hayırlı gecenin Filistin’de ve dünyanın farklı coğrafyalarında sıkıntı ve zulüm gören Müslüman kardeşlerimiz için de çekmiş oldukları acıların son bulmasını ve huzur getirmesini yüce Allah’ tan niyaz ederim." ifadesinde bulundu.”

 

Eyyüpoğlu’nun mesajı

Milletvekili Seydi Eyyüpoğlu da, mesajında, Kadir Gecesi’nin, insanlık için kurtuluş reçetesi olan Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı, esenliğin bütün dünyayı kuşattığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği bir kutlu gece olduğunu söyledi.

Kadir Gecesi gibi mübarek bir gecenin, millet olarak aramızdaki; sevgiyi, hoşgörüyü, yardımlaşmayı artırmasına, paylaşmayı ve özveriyi pekiştirmesine vesile olmasını temenni ediyor diyen Eyyüpoğlu, şunları söyledi:

“Yakın ve uzak çevremizde savaş ve şiddetin yerini adalet ve sevginin, barış ve huzurun almasını diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimin ve tüm Urfalı hemşerilerimin Kadir Gecesi’ni en içten dileklerimle tebrik ederken şimdiden yaklaşan Ramazan Bayramınızı da kutlarım.”

 

Kaçar’ın mesajı

Milletvekili Mahmut Kaçar da, ‘bin aydan hayırlı’ olarak bildirilen Kadir gecesinin, insanlık alemine huzur ve barış getirmesi dileğinde bulundu.

Kadir Gecesi’nin, dargınlıkların ve kırgınlıkların unutulduğu, sevginin, saygının ve hoşgörünün hayatımızdaki birleştirici yönünün daha fazla öne çıktığı önemli günlerden biri olduğunu belirten Kaçar, “Bu mübarek günde ruhumuzu karartan kötü duygu ve düşünceleri kalplerimizden atalım. Gönül dünyamızı bulandıran haset, kin, düşmanlık gibi kötü duygulardan temizleyelim. Gönüllerimizin müstesna bir coşku yaşadığı bu mübarek gecede, gerek kendi toplumumuz, gerekse tüm dünya insanları arasında sınırlar oluşturan anlayış ve davranışlardan uzaklaşarak, bizi birbirimize yaklaştıracak, dünya ve ülkemizde barışını sağlayacak uzlaşmacı tavırlar sergilemenin yollarını arayalım. Kin ve nefret yerine, sevgi ve barış tohumlarının ekmeye çalışalım. Bu duygu ve düşüncelerle Urfa içindeki ve dışındaki tüm hemşerilerimizin, Türk ve İslam dünyasının, Kadir Gecesini kutluyor; bu gecenin milletimize, ülkemize, dünyamıza ve tüm insanlığa barış, kardeşlik ve huzur getirmesini diliyorum” dedi.

 

Özcan’ın mesajı

Milletvekili Halil Özcan da, yayınladığı mesajında şunları dile getirdi;

“Bizleri birlik, beraberlik ve huzur içerisinde bu günlere kavuşturan Rab’bimize hamd ediyorum.

Bin aydan daha hayırlı olan, Kitabımız Kur’an-ı Kerim’in inmeye başladığı gün olan Mübarek Kadir Gecesini tebrik eder, tüm hemşerilerimin bu gecenin bereketinden, hidayet ve mağfiretinden fazlasıyla feyz almalarını niyaz eder, en içten selam ve saygılarımı sunarım.”

 

Akyürek’ın mesajı

Milletvekili Mehmet Akyürek de, yayınladığı mesajda, mübarek Ramazan ayının sonuna geldiğimiz şu günlerde, bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen Kadir gecesine ulaşmanın sevinç ve mutluluğunu milletçe yaşadıklarını söyledi.  

Birlik beraberliğe kardeşlik ve dayanışmaya en çok muhtaç olduğumuz bu günlerde kandillerin ve mübarek günlerin öneminin büyük olduğunu ifade eden Milletvekili Akyürek, "Bu vesile ile aramızdaki çekişmelerin kaldırılmasına, hoşgörü ortamının kurulmasına, kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlaki meziyetlerin yaygınlaşmasına çaba göstermeliyiz."dedi.

Akyürek, mesajında, şu ifadelere yer verdi:

"Kadir Gecesi, Yüce Yaratan tarafından Kuran'ın indirilmeye başlandığı, esenlik ve güvenliğin her tarafa yayıldığı, sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği bir kutlu gecedir. Her türlü kötülüğün ve çekişmenin son bulması için fırsat sayılan bu zamanları iyi değerlendirmek gerekmektedir. Aramızdaki sevgi ve bağışlamanın hepimizi kucaklaması için yeni adımlar atma imkanıdır. Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin, Kadir gecelerini kutlar ve bu gecenin, ülkemize, İslam alemine ve bütün insanlığa hayırlar getirmesini Allah'tan niyaz ederim."

 

Gök’ün mesajı

Milletvekili Abdulkerim Gök ise mesajında, Kadir Gecesi’nin, âlemlere rahmet olarak gönderilen Kur’an-ı Kerim’in yeryüzüne indirildiği gün olması bakımından kutsal bir öneme sahip olduğunu belirterek, “Kur’an-ı Kerim’de buyrulduğu gibi, bin aydan daha hayırlı bir gecedir” dedi.

Mesajında, “Ramazan ayı  boyunca Gazze’de  ,Suriye’de, İslâm aleminde kadın, çocuk, yaşlı,mazlum ,masum demeden kardeşlerimize reva görülen şiddet, zulüm,haksızlıklar ve ölümlerin üzüntüsü yüreğimizi dağlamaktadır” diyen Gök, şunları kaydetti;

“Kadir Gecesi'ni idrak ettiğimiz bugünde  Hadis-i Şerifte olduğu gibi bir zulüm gördüğümüzde ya elimizle ya dilimizle uyarmalıyız.O da olmuyorsa kalbimizle buğz etmeliyiz. Şımarık ve zalim İsrail’in bu insanlık dışı vahşete son vermesini Cenab-ı Allah’tan istiyor, tüm hemşehrilerimizin ve İslam aleminin Kadir Gecesini kutluyor, Rabbimiz katındaki kadrimizin yücelmesine vesile olmasını diliyorum.”

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2014, 12:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195