Title of a News Article

Milletvekillerinden Miraç Kandili kutlaması…

.

Milletvekillerinden Miraç Kandili kutlaması…
banner206

AK Parti Milletvekili Halil Özcan, Mahmut Kaçar, İbrahim Halil Yıldız ve Mehmet Ali Cevheri Miraç Kandili nedeniyle birer mesaj yayınladılar.

 

Milletvekili Halil Özcan’ın mesajı

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan, yayınladığı mesajında, şunları kaydetti;

“Bir Miraç Kandili’ni daha idrak etmenin mutluluğu ve manevi huzuru içerisindeyiz.

Mübarek Üç Aylar'ın içinde yer alan Miraç Kandili, Müslümanların inanç ve kültür dünyasında vazgeçilmez bir öneme sahiptir.

Miraç, bir yükseliştir. Miraç, Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (SAV)’in mukaddes ve manevi yolculuğudur. Miraç her şeyden önce başta Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (SAV) olmak üzere her mümin için manevi terfi, Allah ile buluşma ve insani sorumluluk üstlenmektir.

Bu anlamda Kandil geceleri, insanın gönlünü aydınlatan, toplumun manevi değerlerinin güç kazandığı, birlik ve beraberliğin pekiştiği, paylaşmanın, komşuluk ve akrabalık hukukunun arttığı çok özel gecelerdir.

Aziz milletimizin asırlardan bu yana büyük bir heyecan ve coşkuyla idrak ettiği mübarek Miraç Kandili de böylesi gecelerden biridir.

Dünyanın ve insanlığın geleceği için, maddi refah ve ekonomik kalkınma mücadelesi kadar, manevi ve kültürel değerlerin muhafazası da hayati önem taşımaktadır.

Bu mübarek geceyi, iyi anlamalıyız ve gerekli muhasebeyi yapmalıyız. Böyle maneviyatı bol geceler, müminler için fırsat geceleridir.

Bu düşüncelerle, bu gecenin İslam aleminin, ülkemizin ve milletimizin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine hayırlar getirmesini Yüce Mevla’dan niyaz ediyorum."

 

Milletvekili Mahmut Kaçar’ın mesajı

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar da, mesajında, şu ifadelere yer verdi;

“Miraç kandilimizin tüm Müslümanlık alemine rahmet, şefkat ve bereket getirmesini, Ülkemizin ve Dünya’nın sulhunun pekişmesine, Peygamberimizi ve onun insanlığa getirdiği en büyük hediye olan Kur’an’ı yakından tanımamıza ve nuru etrafında birleşmemize vesile olmasını Yüce Mevla’dan niyaz ederim.

Mübarek Ramazan ayına her geçen gün daha da yaklaştığımız bu mübarek gün ve gecelerde yapılacak olan dualarımızın da Yüce Allah’a yönelmeli ülkemiz, milletimiz ve tüm İslam alemi için iyiliklerin ve güzelliklerin artması adına dualarımızı gerçekleştirmeliyiz. Evinize bereket, geçmişinize rahmet, ahretinize nur dolsun. Nice kandil gecelerinde dualarda buluşmak dileklerimle saygılarımı sunarım.”

 

Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın mesajı

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız da,  Miraç Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak, “Bu mübarek gecenin maddi ve manevi miracımız ile bütün insanlığın barış, huzur ve hidayetine vesile olmasını Cenab-ı Hakk'dan niyaz ediyorum” dedi.

 Milletvekili Yıldız, açıklamasını şöyle sürdürdü,

"Üç aylar olarak tabir edilen, içinde Ramazan-ı Şerif ve Mübarek Kadir Gecesini de barındıran mukaddes ve bereketli bir zaman dilimindeyiz. Cenab-ı Hak, insanlara sonsuz rahmet ve şefkatinin bir eseri olarak belirli vakitlere ayrı bir önem atfetmiştir. Bu mübarek zaman dilimlerini af ve bağışlamak için fırsat ve imkân olarak bahşetmiştir. Gece yolculuğu manasına gelen "İsra" ve manevi yükseliş anlamı taşıyan "Miraç" olayının gerçekleştiği gece de bu zaman dilimindedir. Miraç, âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimize, Cenab-ı Hakk'ın sonsuz güç ve kuvvetinin eserini göstermek için yaptırılan manevi bir yolculuktur.

Bu duygu ve düşüncelerle İslam âleminin mübarek Miraç Kandilini kutluyor, böyle mübarek gecelerin milletimiz ile bütün insanlığın barış ve huzuruna vesile olmasını Cenab-ı Hak'dan niyaz ediyorum."

 

Milletvekili Mehmet Ali Cevheri de, mesajında şunları kaydetti;

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri ise, Miraç Kandili nedeniyle yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

“Mübarek Üç Aylar’ın içinde yer alan Miraç Kandili’nin, birliğimize, dirliğimize, kardeşliğimize güç katacağına, komşuluk ve akrabalık ilişkilerimizi pekiştireceğine eminim.

Sevgili Peygamberimizin, Yaradan’ın huzuruna yükseldiği gün olan Miraç Kandili’nin, dargınlıkları gidermek, barışı yaymak, nefislerimizi terbiye etmek, hayatımızın muhasebesini yapmak için önemli bir fırsat sunduğuna inanıyorum.

Komşuluk, akrabalık, dostluk ve dayanışma duygularını arttıran kandiller, insanların ruh dünyasına, anlam ve gönül dünyasına ışık tutuyor.

Bu vesileyle, İslam âleminin ve vatandaşlarımızın Miraç Kandilini tebrik ediyor, bu anlamlı gecenin aramızdaki gönül bağlarını, muhabbeti, kardeşliğimizi, birliğimizi güçlendirmesini temenni ediyorum.”

Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2016, 13:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195