Title of a News Article

Milli iradenin yükselişi sergisi açıldı

95 Fotoğraftan oluşan 15 Temmuz Milli iradenin yükselişi Segisi, DSİ Konferans salonunda açıldı.

Paşa BENZER

15 Temmuz gecesi hain Fetöcüler tarafından yapılmak istenen Darbe girişimi, 78 Milyon insanın cesur yüreğiyle püskürtülmüştü. Gecenin gündüze yaklaştığı o gecenin sıcak saatlerinde güneşin doğmasıyla mücadeleyi kazanan millet olmuştu. 

241 şehit, 2 binden fazla gazinin olduğu 15 Temmuz gecesine ait fotoğraf karelerine yansıyan ve Türkiye'nin dört bir yanından çekilen birbirinden farklı 15 Temmuz gecesini anlatan resimler, bugün Devlet Su İşleri Konferans salonunda gösterime sunuldu.

Açılışa Şanlıurfa Vali yardımcısı Ahmet Yıldız, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, AK Parti Şanlıurfa İl Teşkilatı ve ilçe üyeleri, eski İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Yavuz ve çok sayıda davetli katıldı.

Protokolun açılış kurdelesini kesmesinden sonra sergi açılışı gerçekleşmiş oldu. Sergiyi gezen protokol ve davetliler, resimlere bakarak 15 Temmuz gecesini bir kez daha hatırlamış oldular. 

Sergi açılışında konuşan AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, “Beraber yaşadığımız bir tarihi ölümsüzleştirdik. Hep beraber neler yaptığımızı birlikte bir defa daha gördük, hatalarımızı tazeledik.” Dedi.

Başkan Beyazgül şöyle konuştu: “Elbette gördüklerimiz bizi duygulandırdı, tankın altına yatan bir vatandaşımızı görüyoruz, elinde sopalı bir annemizi görüyoruz. Nihayet sizlerin partinin önünde, garnizonun önünde direşinizi görüyoruz. 27 gün birlikte demokrasi nöbeti tuttuk ve bu demokrasinin yerleşmesi için hep birlikte gayret sarf ettik. Bu bizim için, geleceğimiz için, çocuklarımız içindi. Ülkemizin bölünmemesi, vatanımızın parçalanmaması, bayrağımızın inmemesi, ezanımızın susmaması içindi bunu hep beraber sağladık. İşte bütün dünya bunu böylece gördü. O gün meydanlarda da ifade etmiştik, 15 Temmuz bir milat demiştik. 15 Temmuz ülkemizin mazlum millete, mağdur ve ezilet millete sahip çıkma miladı diye söylemiştik. Arkasından IŞİD’in kontrolündeki Creblus’a askerlerimiz girdi. Silahsız güçlerimiz işte Haçlı uzantılarının yaptığı bir darbeyi 4 saatte yere vurdu. Bundan sonra silahlı güçlerimiz dünyada neler yapacak Allah’ın izniyle, niye bu kadar insan öldü, Allah’ın izniyle bundan sonra bütün dünyadaki bu hayır işlerinde sizin sevabınız, sizin çabanız ve imzanız vardır.”

Ev sahibi İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'den sonra selamlama konuşmaları yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, Milletvekili Ahmet Fakıbaba ve İl Özel İdaresi eski Başkanı Mustafa Yavuz, 15 Temmuz ve sonrasını anlatan vurgular yaptılar. 

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol ise, özel olarak kameralarımıza vermiş olduğu demeçte önemli açıklamalarda bulundu. 

Bu arada serginin 1 hafta boyunca DSİ konferans salonunda daha sonra ise Urfa City AVM’de açık kalacağı öğrenildi.



Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2016, 14:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195