Title of a News Article

Minik Celal yürümek istiyor

.

Minik Celal yürümek istiyor
banner206

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde, zihinsel engelli olarak yaşamını sürdüren 8 yaşındaki Celal Doğan Kahraman, arkadaşları gibi oyun oynayıp yürümek istiyor.

Henüz 40 günlükken geçirdiği hastalık nedeniyle yürüyemeyen bedensel ve zihinsel engelli 8 yaşındaki Celal Doğan Kahraman’ın en büyük hayali yaşıtları gibi yürümek ve eğlenmek. Ceylanpınar ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan gecekonduda zor şartlar altında yaşamını sürdüren Kahraman ailesi engelli olan çocukları için hayırseverlerden yardım eli bekliyor.

Oğlunun engelli olarak yaşamına devam etmesine gönlünün razı olmadığını ifade eden 5 çocuk babası İbrahim Halil Kahraman (40), “Oğlum Celal Doğan, henüz 40 günlük iken geçirmiş olduğu ateşli bir hastalık nedeniyle yürüyemez hale geldi. Oğlumun yürümesi için elimizden gelen çabayı gösterdik fakat maddi imkansızlıklar buna elvermedi. Kendim günde 30 liraya inşaatlarda amelelik yaparak 6 nüfuslu ailemi geçindirmeye çalışıyorum. Kazanmış olduğum bu parayla evimi’mi geçindireyim. Yoksa oğlumu’mu tedavi ettireyim. Buna ben de şaşırdım kaldım” dedi.

Baba Kahraman, eski dönemde Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığını yapan ve halen HDP Gaziantep Milletvekili olan Celal Doğan’ın o dönemlerde popüler olması nedeniyle oğluna 'Celal Doğan' adını koyduğunu ifade etti. Kahraman, tüm engellilerin Engelliler Günü'nü kutladı.

Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2015, 14:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195