Title of a News Article

Minik esma sağlığına kavuşmak istiyor

 Minik esma sağlığına kavuşmak istiyor
banner206

Suriye'nin Kobani şehrinde yaşayan doğuştan kalbi delik minik Esma, savaştan kaçarak tedavi olmak için ailesi ile birlikte Türkiye’ye sığındı. Üsküdar Belediyesi'nin sahip çıktığı minik Esma, Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Kobani'de yaşanan IŞİD saldırılarının ardından şehirde yaşayan sivil halk, Türkiye'ye sığındı. Hami ailesi de Suriye’de yaşanan savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan ailelerden sadece biri. Ailenin tek kız çocuğu olan Esma Hami (8) doğuştan kalbindeki delik nedeniyle yaşam mücadelesi veriyor. Esma'nın tedavisine Kobani’de yaşanan olaylar nedeniyle devam edilemedi. Ailesi can güvenlikleri için yaşadıkları şehri terk ederek Türkiye’ye sığındı. Türkiye sınırını yanlarına aldıkları birkaç çuval eşya ile geçen Hami ailesi, kızlarının tedavisi için önce Şanlıurfa’ya ardından İstanbul’daki Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde başvurdu. Ailenin hastanedeki tüm masraflarını ise Üsküdar Belediyesi üstlendi. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de hastanede yatan minik Esma'yı ziyaret ederek durumu hakkında bilgi aldı.

 

Etrafı yakıp yıkarak bize yardımcı olamazlar

Türkiye’nin kendilerine kucak açtığını belirten baba Mustafa Hami "Türkiye bize çok yardımcı oldu. Çocuğumuzun hastalığından dolayı bizimle çok yakından ilgilendiler. Biz bu savaşın sona ermesini istiyoruz. Doğduğumuz topraklara geri dönmek istiyoruz. Kızım buraya gelip tedavi gördükten sonra sağlık durumu her geçen gün gayet iyiye gidiyor. Bizim adımıza Türkiye’de eylem yapanlar, etrafı yakıp yıkarak bize yardımcı olamazlar. Kimsenin zarar görmesini istemiyoruz. İnsanlar birbirine zarar vermesin. Kimse bizi savunuyoruz bahanesi ile hainlik yapmasın. Biz gösterilerde taş atan hainleri reddediyoruz. Biz sadece barışın olmasını istiyoruz. IŞİD bizimle dini kullanarak savaşıyor ama onların din ile hiçbir alakaları yoktur. İslam’ın böyle kafa kesmeyle falan hiçbir alakası yok. Bunlar İslam’ı kullanarak savaşıyorlar" dedi.

Savaş yüzünden Kobani’den kaçtıklarını belirten anne Selviye Hami ise, "Kaçarken yanımıza sadece birkaç çuval alabildik. Çünkü sınırı yürüyerek geçmek zorundaydık. Biz evimizi terk ettiğimiz gibi evimizin yakınına bomba düştü. Biz canımızı zor kurtardık. IŞİD bizi evimizden çıkmaya zorladı. Biz de Türkiye’ye sığındık. İlk olarak kızımızın tedavisi için Urfa’ya gönderildik. Orada tedavi edilemeyince, bizi İstanbul’a tedaviye gönderdiler. IŞİD bizi bu hale getirdi Rabbim de onları bu hale getirsin" şeklinde konuştu.

 

"Misafirler bizim şerefimizdir"

Suriye’den gelen misafirler ile yakından ilgilendiklerini belirten Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ise, "Hastamız 10 gündür Siyami Ersek Göğüs ve Kalp Hastanesi'nde yatıyor. Hami ailesiyle hastanedeki doktorlar ve yetkililer yakından ilgileniyorlar. Biz de Üsküdar Belediyesi olarak Hami ailesinin tüm masraflarını üstlenmiş durumdayız. Ailenin hastaneden çıktıktan sonra kalacak yer hazırladık. Biz Üsküdar’da Suriye’den gelen birçok aileyi bu şekilde misafir ediyoruz. Hem maddi hem manevi destek oluyoruz. Esma bizim çocuğumuz ve yavrumuz, onlarla ilgileniyoruz. Bizim için misafirlerimiz şerefimizdir, onurumuzdur. Bize yakışan bu misafirlerimizle en iyi şekilde ilgilenmektir. Bir an önce PKK ve IŞİD terörünün son bulmasını ve bu kardeşlerimizin yakınlarına ve evlerine kavuşmalarını diliyoruz. Bu sıkıntılı günlerinde yanlarındayız. Bütün gücümüz ile genç yavrumuzu sağlığına kavuşturmak için çaba göstermekteyiz" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2014, 11:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195