Title of a News Article

Minik Kayra, 5 yılda 70 ameliyat geçirdi

.

Minik Kayra, 5 yılda 70 ameliyat geçirdi
banner206

BURSA'nın İnegöl İlçesi'nde 3 yaşındayken içtiği temizlik maddesi nedeniyle iç organları büyük hasar gören ve 5 yıl içerisinde hem yurtiçi hem de yurtdışında 70 operasyon geçiren minik Kayra, sırtındaki cihazla besleniyor.

İnegöl'de 3 yaşındayken içtiği lavoba açıcı nedeniyle iç organları büyük hasar gören, 5 içerisinde Türkiye ve Amerika'da toplamda 70 ameliyat geçiren Kayra Yaman'ın ABD'deki tedavisine ara verildi. Türkiye'de 30, ABD'de ise 40 ameliyat geçirmesine rağmen özel bir cihaz sayesinde sırtına takılı olan çantanın içinden beslenen minik Kayra, 1 yıl içerisinde tekrar ABD'ye giderek büyük bir operasyon geçirecek.

5 YILDA 70 AMELİYAT GEÇİRDİ

Günde 18 saat boyunca mama çantasıyla gezmek zorunda olan minik Kayra'nın babası Halit Karataş, 6 yıldır maddi ve manevi tüm desteklerini yılmadan Kayra'ya harcadıklarını söyledi. Karataş, "Kayra, 2011 yılında banyoda içmiş olduğu lavoba açıcı temizlik maddesiyle organlarında büyük hasar oluştu. Türkiye'de 30 ameliyat geçirdi. Ancak ameliyatlardan sonuç alınamayınca sağlık bakanlığına başvurup tedavinin yurtdışında deval edilmesini istedik. Ardından Sağlık Bakanlığı'nda cevap aldık ve Amerika'ya gittik. Burada 2'si büyük 40 ameliyat oldu. Kayra Türkiye'de iken yürüyemiyordu, öksürüyordu hatta uyuyamıyorudu. Ancak Amerika'daki tedavilerden sonra hem yürümeye hemde kilo almaya başladı. 16 kilodan 28 kiloya ulaştı. Kayra'nın sırtında mama makinesi var. Amerika'ya gitmeden önce biz miğdesinden enjektörle besliyorduk. Artık makinasıyle daha sağlıklı ve daha düzenli besleniyor. Kayra'nın sırtındaki mama çantasından kurtulması için tekrardan ameliyat geçirmesi gerekiyor. 6 ay ile 1 yıl arasında Amerika'ya giderek Kayra'nın bu büyük ameliyatını gerçekleştireceğiz. Maddi anlamda çok zor durumlar yaşadık. Ama İnegöl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün, başlattığı yardım kampanyası ile toplanan paraları tedavi için kullandık. Destek veren herkesten Allah razı olsun" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2016, 13:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195