Title of a News Article

Minikler büyükleri eğlendirdi

 Minikler büyükleri eğlendirdi
banner206

Suriye sınırında silah sesleri müziğin gücüyle sussun, çocuklar gönüllerince şarkı söylesin’’ sloganıyla yola çıkan Ceylan Bozoğlu ve ekibi ‘O Ses Ceylanpınar’ projesiyle Ceylanpınarlılara unutulmaz saatler yaşattı.

Suriye’de devam eden iç savaştan olumsuz etkilenen Ceylanpınar’da, Şan Eğitmeni ve Atatürk Ortaokulu Müzik Öğretmeni Ceylan Bozoğlu, organizasyonu ile O Ses Ceylanpınar yarışması düzenlendi. Yarışmaya binlerce müziksever katıldı. Okullar arası bir ses yarışması olan O Ses Ceylanpınar projesi ile çocuklar sergiledikleri eserleriyle seslerini tüm Türkiye’ye duyurdu. Ceylanpınar’da görev yapan müzik öğretmenleri, Suriye sınırında yer alan ve sürekli savaş ile anılan ilçede O Ses Ceylanpınar yarışmasını düzenleyerek, bir ilke imza attı. Burada duyulan seslerin silah ve bomba sesleri olduğunu belirten öğretmenler, "Artık bomba seslerini, çocukların sesleriyle alt ediyoruz’’ diyerek tüm dünyaya ‘Silahlar sussun’ mesajı verdi. Yarışmada Ceylan Bozoğlu ile arkadaşlarının mini konseri izleyicilerden ilgi gördü. ‘O Ses Ceylanpınar’ yarışmasında değişik okullardan 10 öğrencinin seslendirdiği eserler, jürinin oylarıyla seçildi. Yarışmada ‘Nalinateme’ adlı eseriyle Düzova Köyü Ortaokulu öğrencisi Aynur Çoltu, üçüncü olarak teşekkür belgesini ve çeyrek altın ödülünü almaya hak kazandı. Yarışmada, Mamoş Türküsü adlı eserini seslendiren Atatürk Ortaokulu öğrencisi Zehra Kaya ikinci olarak, teşekkür belgesi ile yarım altın ödülünü Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Güntekin’in elinden aldı. Yarışmanın birincisi ‘Kurşun yedim sol yanımdan’ eserini seslendiren Kepez Ortaokulu öğrencisi İsmail Tuğa oldu. Tuğa’nın birincilik teşekkür belgesi ile tam altın ödülünü İlçe Belediye Başkanı Menderes Atilla takdim etti. Silah sesleri müziğin gücüyle sussun, çocuklar gönüllerince şarkı söylesin şiarıyla yola çıkılan ‘O Ses Ceylanpınar’ yarışmasında protokolde İlçe Belediye Başkanı hazır bulundu.

Program sonunda, O Ses Ceylanpınar yarışması koordinatörü ve müzik öğretmeni Ceylan Bozoğlu, projede emek ve destekleri olan İlçe Belediye Başkanlığı, Ceylanpınar Gazeteciler Derneği ile ilçe halkına teşekkürlerini iletti.

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2015, 15:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195