Title of a News Article

Miraç Kandili ne zaman?

Miraç Kandili ne zaman?
banner206

İslam âleminin heyecanla beklediği 2019 Miraç Kandili tarihi geldi, çattı. Bu Mübarek günü en verimli bir şekilde dua, ibadetler ile geçirmek isteyenler konu ile ilgili araştırmalara başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yayınladığı dini günler takvimine göre ‘Miraç Kandili ne zaman’ sorusunun cevabına ulaşabileceksiniz. Her yıl Recep ayının yirmi yedinci gecesi idrak ettiğimiz Miraç Kandili ne zaman ve hangi güne denk geliyor?

Diyanet İşleri Başkanlığı, resmi internet sitesi üzerinden dini günler takvimini daha önce yayınlamıştı. Böylece kandil günleri de belli olmuştu. Nisan ayının yaklaşması ile birlikte 2019 Miraç Kandili tarihi için geri sayım başladı. Müslüman âleminin dua ve ibadetler ile en verimli bir şekilde geçirmek istediği bu mübarek gün eller yine semaya yükselecek. Şu an ise akıllarda 'Miraç Kandili ne zaman' sorusunun yanıtı var. Pek, Miraç Kandili ne zaman ve hangi gün? Diyanet İşleri Başkanlığı takvimine göre ayrıntılar haberimizde!

MİRAÇ KANDİLİ 2019 NE ZAMAN VE HANGİ GÜN?

2019 Miraç Kandili tarihine sayılı günler kala konu ile ilgili araştırmalar hız kazandı. Recep ayının yirmi yedinci gecesi idrak ettiğimiz Miraç Kandili tarihi ve tüm bilgiler şöyle;

MİRAC KANDİLİ NEDİR?

Miraç; Receb'in 27. gecesi… Âlemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimize, Mekke döneminde bir gece, Yüce Yaratan'ın sonsuz kudretinin eserlerini temaşa etmesi için önce Mescid-i Aksa'ya, oradan da semaya yaptırılan hikmet yüklü yolculuk… Kâinatın yüce yaratıcısının daveti üzerine gerçekleşen mucizevî buluşma…

MİRAÇ KANDİLİ NE ZAMAN?

Recep ayının yirmi yedinci gecesine denk gelen Mirac Kandili 2019 yılında 2 Nisan 2019 Salı gününe denk gelecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayınladığı dini günler takvimine göre Miraç Kandili 2 Nisan

MİRAÇ KANDİLİ'NDE HANGİ İBADETLER YAPILMALI?

*Kur"ân–ı Kerim okunmalı; okuyanlar dinlenmeli; uygun mekânlarda Kur"ân ziyafetleri verilmeli; Kelamullah"a olan sevgi, saygı ve bağlılık duyguları yenilenmeli, kuvvetlendirilmeli.

*Peygamber Efendimiz (sav)"e salât ü selâmlar getirilmeli; O"nun şefaatini ümit edip, ümmetinden olma şuuru tazelenmeli.

*Kaza, nafile namazlar kılınmalı; varsa o geceye ait nakledilen namazlar, onlar da ayrıca kılınabilir; kandil gecesi, özü itibariyle ibadet ve ibadette ihsan şuuruyla ihya edilmeli.

*Günahlara samimi olarak tevbe ve istiğfar edilmeli; idrak edilen geceyi son fırsat bilerek nedamet ve inabede bulunulmalı.

*Bol bol zikir, evrad ü ezkarda bulunulmalı.

*Mü"minlerle helalleşilmeli; onlarla irtibatımız cihetinden rızaları alınmalı.

*Küs ve dargın olanlar barıştırılmalı; gönüller alınmalı; kederli yüzler güldürülmeli.

*Kişi kendine ve diğer Mü"min kardeşlerine hattâ isim zikrederek dualar etmeli.

*O gece ile ilgili âyetler, hadîsler ve bunların yorumları ilgili kitaplardan ferden veya cemaaten okunmalı.

*Kandil gecesinin akşam, yatsı ve Sabah namazları cemaatle ve camilerde kılınmalı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195