Title of a News Article

Mısır'a destek gecesi!

Mısır'a destek gecesi!
banner206
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Sivil Toplum Kuruluşları Platformu işbirliğiyle Rabia meydanında Mısır halkına destek gecesi düzenlendi.

Mısır'daki devrimin birinci yılına girmesiyle birlikte Şanlıurfa'da Mısır halkına destek programı yapıldı. Rabia Meydanı'nda teravih namazı kılan vatandaşlar namazın ardından Müslümanlar için dua etti. Şanlıurfa’da faaliyet gösteren STK’lar ve vatandaşların katılım gösterdiği etkinlikte meydanda toplanan kalabalığa seslenen Araştırmacı Yazar Abdurrahman Dilipak, Suriye, Mısır, Irak, Filistin ve komşu ülkelerde Müslümanlara yapılan zulümlere dikkat çekerek, bu haksızlıklara dur denilmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca, etkinliğin Rabia meydanında yapılmasının çok önemli olduğunu anlatan Dilipak, Rabia’nın ne anlama geldiğini ifade etti. Dilipak, meydana Rabia isminin verilmesindeki tespite değinerek, Şanlıurfa ile Mısır ve Kahire’nin arasındaki bağın kuvvetlendiğini belirtti.

Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem de şunları söyledi: "Bugün Mısır'da yaşanan olayların yıldönümü. Mısır'da özellikle 54 gün insanlar Rabiatül Adeviye meydanında demokratik haklarını tekrar elde etmek için direndiler. Biz, Şanlıurfa Rabia meydanında kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstermek için bu etkinliği düzenledik."

Geceye, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mahmut Kırıkçı, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mustafa Tepe, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ekrem Ayaz, birçok STK temsilcisi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Güncelleme Tarihi: 06 Temmuz 2014, 14:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195