Title of a News Article

Modern cezaevi inşaatı sürüyor

Modern cezaevi inşaatı sürüyor
banner206

GAP Havalimanı’nın yanında yapılan 5 Bin kişilik Bölge Cezaevi inşaatında çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Son derece modern ve Avrupa standartlarında bir yapıya sahip olacak olan yeni cezaevinin, 2015 yılının sonlarına doğru bitirilmesi planlanıyor.

M. SAİT AYHAN 

2012 Yılında cezaevi şartlarının yetersiz olmasından dolayı Urfa Cezaevinde çıkarılan yangında, 13 mahkûm hayatını kaybetmiş ve 5 kişi de yaralanmıştı. Kapasitesinin üzerinde tutuklu ve mahkuma ev sahipliği yapan cezaevindeki bu olumsuz durumu göz önünde bulunduran Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik’in girişimleri sonucunda Urfa’ya bölge cezaevi yapılmasına karar verilmişti. Bunun üzerine Adalet Bakanlığı tarafından Urfa’ya bölgeye hitap edecek 5 Bin kişilik cezaevi yapılması için ihaleye çıkarılmış ve bir süre önce inşaatına başlanmıştı.

 

1800 Dönüm üzerinde yapılıyor

GAP Havalimanı’nın Kuzey tarafında, Hilvan İlçesi sınırları içerisinde bulunan 1800 dönüm üzerinde yapımı devam eden cezaevi inşaatında hummalı çalışma yürütülüyor. Önce 3 Bin kişilik olarak hizmet verecek olan cezaevinde, daha sonra 2 Bin kişilik kapasite artırımı yapılarak 5 Bin kişiliğe çıkarılacak. Bölgeye de hitap etmesi planlanan cezaevinin, 2015 yılının sonlarına doğru biteceği öğrenildi.

Bu arada cezaevinin bitmesi durumunda Hilvan’ın ekonomisine de büyük katkı sağlaması bekleniyor.

Yapılacak yeni cezaevi 76 bin 500 metrekare inşaat alanına sahip olacak. Son derece modern ve Avrupa standartlarında bir yapıya sahip olacak olan yeni cezaevi içerisinde ayrıca jandarma binasının yanı sıra personel için lojmanlarda yer alacak.

 

Güncelleme Tarihi: 04 Kasım 2014, 11:49
YORUM EKLE
YORUMLAR
ferhat
ferhat - 8 yıl Önce

Tam olarak nezaman bitiyor

SIRADAKİ HABER

banner195