Title of a News Article

Mozaik Çalıştayı başladı

.

 Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen ve 3 gün sürecek olan 'Uluslararası Şanlıurfa Mozaik Çalıştayı ve Yarışması' başladı. Uluslararası düzeyde yapılan yarışmada mozaik sanatçıları tarafından yapılan 47 eser sergilendi. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa'nın bir mozaik şehri olduğunu söyledi.

Şanlıurfa'da ortaya çıkan mozaiklerin dünyaya tanıtılması amacıyla Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 'Uluslararası Şanlıurfa Mozaik Çalıştayı ve Yarışması' Şanlıurfa Arkeoloji müzesinde açılış töreni ile başladı. Şanlıurfa Müzesindeki açılış törenine Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, eşi Sema Çiftçi, Prof. Dr. Devrim Erbil, Proje Takım Lideri Mary McKeon, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Hasan Maral, Kültür ve Turizm İl Müdürü Aydın Arslan, Müze Müdürü Celal Uludağ, İlçe Belediye Başkanları, akademisyenler ve mozaik sanatçıları katıldı. Yerel ve ulusal basının yoğun ilgi gösterdiği  'Uluslararası Şanlıurfa Mozaik Çalıştayı ve Yarışması'nda mozaik sanatçıları tarafından hazırlanan 47 eser sergilendi.

 

BAŞKAN ÇİFTÇİ: ŞANLIURFA BİR MOZAİK ŞEHRİDİR

12 bin yıllık tarihi olan Şanlıurfa'nın tüm değerlerini dünyaya tanıtmakta kararlı olduklarını belirterek konuşmasına başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "Şanlıurfa medeniyetlerin sadece iz bıraktığı mozaik değildir. Arkeolojik olarak bugün ülkemizde belki de dünyada en zengin illerden birisidir. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın yapmış olduğu Arkeoloji müzesinde sergilenen eserler ile ne kadar zengin bir ilde olduğumuzu bize zaman dilimleri içerisinde bize gösterme fırsatı veriyor. Şanlıurfa'yı bir bütün olarak değerlendiriyoruz. Şanlıurfa'daki her eseri kıymetli olarak görüyoruz ve bu eserleri Şanlıurfa'da kalıcı kılabilmek, Şanlıurfa'nın hak etmiş olduğu değeri taşıyabilme adına da gecemizi gündüzümüze katmış durumdayız. Daha çalışacak ve daha kat edecek çok yolumuz var ve keşfedilecek çok eserin de olduğunu biliyoruz. Mozaik yolu projesi kapsamında Hatay'dan Gaziantep ve Kahramanmaraş ile birlikte çalışıyoruz. Mozaikler bu bölgenin önemli değerleridir. Bizler de bölge yetkilileri olarak bölgemizin bu zenginliklerini işbirliği içerisinde geleceğe taşıyacağız. Oluşturduğumuz eserler artık sınır ötesi, Şanlıurfa ve Türkiye dışına taşıyacağız. Şanlıurfa gerek arkeolojik gerekse tabiat varlıklarıyla gezip görülmesi gereken en önemli yerler arasındadır. Şanlıurfa bir mozaik şehridir ve Şanlıurfa tüm medeniyetleri bir arada barındırdığı gibi kardeşçe de yaşamayı bilen ve bu değerleri her sıfatıyla, zenginliğiyle gören bir ilimizdir. Mozaik yarışmasında 47 eser finale kaldı" diye konuştu.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ise Şanlıurfa'nın bir medeniyet ve kültür şehri olduğunu belirtirken Prof. Dr. Devrim Erbil de Şanlıurfa'nın mozaikleri tanıtmasıyla tarihi bir günü yaşadığını söyledi.

 

MOZAİK SERGİSİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Başak Şengül'ün sunuculuğunu yaptığı 'Uluslararası Şanlıurfa Mozaik Çalıştayı ve Yarışması' açılış töreninin ardından davetliler 47 mozaik sanatçı tarafından hazırlanan mozaik sergisini gezdi. Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ile Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, sergiyi gezerek yapılan mozaikler hakkında bilgi aldı.

Harran Üniversitesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Önal'ın hazırladığı Urfa Edessa Mozaikleri konulu sunum yaptı.

Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2017, 14:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142