Title of a News Article

Müftülük yarışma düzenliyor

 Müftülük yarışma düzenliyor
banner206

Şanlıurfa İl Müftülüğü, Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle “En Güzel Camimiz” temalı fotoğraf yarışması düzenliyor. 

Şanlıurfa İl Müftülüğü merkez, ilçe ve köylerdeki camiler arasında üç kategoride yarışma düzenliyor. Yarışmada, tarihi camiler arasında en güzel olanı, yeni yapılan büyük camilerde en güzel olanı ve mahalle camilerinde en güzel olanı dikkate alınacak.

Müftülük tarafından yapılan yazılı açıklamada, yarışmayla ilgili şu bilgilere yer verildi;

Yarışmaya katılacak olan din görevlileri camilerinin tarihi ve fiziki özelliklerini, Kur’an kursu, kütüphane gibi müştemilatı ve çevre düzenlemesi ile ilgili bilgi ve fotoğrafları bağlı bulundukları müftülüklere 6 Ekim 2014 Pazartesi günü mesai bitimine kadar teslim etmelidir. Sonuçlar 13 Ekim 2014 Pazartesi günü ilan edilecek, dereceye giren camilerin fotoğrafları ve özellikleri Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nda düzenlenecek sergi ile halkımızla paylaşılacaktır.

Yarışmada dereceye girenlere çeşitli ödüller verilecektir.

 

“Camilerimiz ve Gençliğimiz”

temalı fotoğraf yarışması

Şanlıurfa İl Müftülüğü 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası' nedeniyle ‘Camilerimiz ve Gençliğimiz’ temalı bir fotoğraf yarışması düzenlemiştir.

Şanlıurfa’da özel mimarisiyle insanı cezbeden camilerimizde yaşayan insan unsurunu da işleyerek manevi hayatımıza fotoğraflarla yeni bir bakış katmayı hedefleyen Müftülüğümüz, yarışmada dereceye girenleri de ödüllendirecek.

 

Yarışma ile ilgili bilgiler

Sadece Şanlıurfa’da değil, Türkiye’de ve dünyada özel mimarisiyle insanı cezbeden camilerimizde, insan unsurunu da işleyerek görsel şölenle dikkatleri çekmek. Türkiye’den yarışmacıların katılabileceği bir fotoğraf yarışması ile manevi atmosferin deklanşöre yansıdığı anları ölümsüzleştirmek.

Yarışmaya katılan fotoğraflar, düzenlenecek olan sergiyle halkın ve fotoğraf severlerin beğenisine sunulacaktır.

 

Katılım şartları:

-Yarışmaya katılımda il veya ülke sınırı bulunmamaktadır.

-Yarışmaya katılım ücretsizdir.

-Katılacak eserlerde herhangi bir tarih kısıtlaması yoktur.

-Derecelendirme yapılırken, gönderilen fotoğrafın temel fotoğraf özellikleri ve ışık kullanımı gibi konuların yanı sıra ‘Şanlıurfa Camileri ve  İnsanımız’ mefhumunu yansıtması da öncelikle dikkate alınacaktır.

-Fotoğrafların daha önce başka yarışmalarda (mansiyon dahil) dereceye girmemiş olması gerekmektedir.

- Ticari amaçla kullanılan fotoğraflar yarışmaya katılamaz. Bunun sonradan tespit edilmesi durumunda fotoğrafın aldığı ödül ve derece iptal edilir.

- Her yarışmacı en fazla 5 adet fotoğrafla yarışmaya katılabilir.

- Yaş sınırı bulunmamaktadır.

- Seçilen fotoğraflardan ilk üçe girenlere ödül verilecektir. Fotoğraflar, kendi alanında uzman fotoğrafçılar ve sanatçılardan oluşan jüri tarafından seçilecektir.

 

Ölçüler:

- Fotoğrafların doğal görüntüyü yansıtmasına özen gösterilecek, küçük düzeltmeler dışında bilgisayarda fotoğrafın özelliğini değiştirecek düzeltmeler yapılmayacaktır.

- Dijital fotoğrafların çözünürlüğü düşürülmeyecek, çekildiği çözünürlükte gönderilecektir.

- Fotoğrafın çözünürlükleri en az 3 milyon pikselden (3 MB)düşük olmayacaktır.

 

Gönderme şartları:

- Yarışmaya  mail, we transferle fotoğraf gönderilecektir.

- Ayrıca yarışmacılar fotoğraflarını  DVD, CD veya flaş bellekle  İl Müftülüğümüz sekreterliğine ulaştırabilirler.

- Gönderilen fotoğrafların bulunduğu dosya içinde açılacak text dosyalarında yarışmacının adı, soyadı, telefon ve mail bilgileri bulunmak zorundadır.

 

Ödüller:

Seçilen fotoğraflardan ilk 3’e girenlere ödül verilecektir. Şanlıurfa İl Müftülüğü, ödül alan veya sergi için seçilen fotoğrafları internet sitesi, kitap, dergi, broşür ve her türlü tanıtım materyalinde kullanabilecektir. Şanlıurfa İl Müftülüğü, kullandığı fotoğraflar için ayrıca bir telif ücreti ödemeyecektir. Kullanılan fotoğraflarda fotoğrafı çekenin ismine yer verilecektir.

1.ye 1.000 TL

2.ye 750 TL

3.ye 500 TL.

 

Sergi:

Ödül alan fotoğraflarla seçilen toplam 30 ila 40 fotoğraf basılıp çerçevelenerek sergilenecektir.

 

Yarışma takvimi:

Fotoğrafların gönderilmesi                                    : 22 Eylül– 6 EKİM 2014 

Seçici kurul değerlendirmesi                                 : 6-7 Ekim 2014

Sonuçların duyurulması, sergi ve ödül töreni: 14 Ekim 2014 - Salı

 

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2014, 13:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195