Title of a News Article

Muhteşem açılış...

Şanlıurfa’nın tanınmış iş adamı Mahmut Mirkelam ve Kadoil Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu’nun iş birliği ortaklığı sonucu bugün, onlarca kişiye bir ekmek kapısı daha aralandı. İstihdam konusunda önemli bir adımın atıldığı bu büyük projeye Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’te katıldı.

HABER: UĞUR BUDAK

Şanlıurfa Gaziantep otoyolunun 33. Km’sinde hizmete açılan Park Bedesten Dinlenme Tesisleri, bugün büyük bir coşku ile açıldı. Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’in katıldığı açılış törenine yoğun ilgi vardı.

Türkeş’in yanı sıra açılışa  Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Kasım Gülpınar, Kemalettin Yılmaztekin, Mehmet Ali Cevheri, AK Parti İstanbul Milletvekili Mümtaza Zengin, Eski Milletvekili Seydi Eyüpoğlu,AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Birecik İlçe Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Şanlıurfa Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, Şanlıurfa Jandarma İl Komutanı Selman Kömürcü, Kadoil Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu, İş Adamı Mahmut Mirkelam ve çok sayıda davetli katıldı. İş Adamı Mahmut Mirkelam ile Kadoil Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu'nun açılışa gelen davetlilerle yakından ilgilendiği görüldü. 

Mirkelam ve Kadooğlu ailesinin iş birliği neticesinde açılan iki büyük tesis, bugün dualarla açıldı. Yaklaşık bin kişinin katıldığı Park Bedesten Dinlenme Tesisinin açılış töreninde öncelikle konuşmalar yapıldı.

Kadoil Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu’nun açılış konuşmasını yaptığı törende, hayırlı olması dileklerinde bulunuldu. Kadooğlu; ‘buraya gelen herkese, kendilerine yalnız bırakmadıkları için teşekkür ederim’ ifadelerini kullandı.

Ardından Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, akabinde Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, konuşma kürsüsüne çıktı. Çiftçive Küçük; ‘bu büyük tesisin ne kadar anlamlı olduğunu biliyoruz. Barışın ve kardeşliğin kenti olan Şanlıurfa’da bu güzel tesiste emekleri olan başta Mirkelam ve Kadooğlu ailesine teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum’ şeklinde konuştular.

Açılış öncesi bir konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Gaziantep ve Şanlıurfa’da toplam 850 bin mültecinin barındığını belirterek, “Bu günlük hayhuyun içinde konuşulmuyor olabilir bu konuların çok dönüp dönüp altını çizmiyor olabiliriz. Mülteciler rakam olarak zikrediliyor. Oradaki ihtiyaçlarda bölgenin ihtiyaçları sıkıntıları diye geçiyor. Biz buradaki insanların fedakârlıklarını biliyoruz. Ve bunu da çok takdir ediyoruz. Türkiye, hem bölgedeki hem de Suriye, Irak yani bin 358 kilometrelik bir bölgenin sıkıntılarının sıcaklığı, oradaki ateş buraya da vuruyor. Ama hakikaten bu bölgenin insanı yüksek bir ahlak, inançla bu olanları akıl süzgecinden geçiriyor ve aklıselim ile hep doğru karar veriyor. Gaziantep’te 350 bin misafirimiz var. Suriye’den göç etmiş olan Şanlıurfa’da 500 bin. Bunlar çok büyük rakamlar. Düşünün ki gelişmiş denilen dünyada, medeniyete ölçü olduğunu söylenen dünyadaki gelişmişlik, demokrasi ölçeğinde kendini herkese model olarak gösteren Avrupa Birliği Ülkelerinde bunun yüzde 1’ini almak ciddi bir tartışma meselesi. Ciddi bir problem haline geliyor. Oysaki biz bizim vatandaşlarımız ferasetleri ile aklıselimle meseleye bakıyor diyoruz ki buda benim din kardeşimdir, komşumdur, dara düşmüştür. Onun dar gününde onu yalnız bırakmayacağım diyoruz. Onun dar günü de olabilir, başına bir felaket gelmiş ama bundan sebep ben burada bir sıkıntı yaratmam diyor. Bu her türlü takdirin üzerindedir. Bunu görüyoruz, biliyoruz ve bundan sebep her birinize teker teker teşekkür ediyoruz. Hepinizden Allah razı olsun. Ben milletvekilliği döneminde Avrupa Konseyi Milletvekilleri Parlamenter Meclisinde bulundum. Bu konularda Avrupa’nın ne kadar cimri olduğunu ne kadar bu mülteciler meselesinde kendi menfaatini düşünen ve bu meselelere bunun bir insan olduğunu Allah’ın yarattığı bir kul olduğu kaydını almaksızın nasıl değerlendirmeler yaptığını hep yaşadık, yaşıyoruz. Ama bu bizim insanımızın ne kadar sorumluluk duygusu içerisinde inançlarının, maneviyatlarının ne kadar güçlü olduğunu ve o inanç dünyaları içerisinde bu meseleye nasıl baktıklarının önemli bir ölçeğidir” şeklinde konuştu. dedi.

Yapılan konuşmaların ardından, dualar eşliğinde kurban kesimi yapıldı. 4 küçükbaş hayvanın kanı akıtılarak tesisin hayırlı olması için adak adanmış oldu.

Okunan dualar ve kesilen kurbanlar sonrası kurdele kesimi yapılacak Park Bedesten Dinlenme Tesisi hizmete açılmış oldu. Katılım sağlayan protokol üyelerine ve davetliler yemek ve tatlı ikramı yapıldı. 
İş Adamı Mahmut Mirkelam, başta Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş olmak üzere tüm katılımcılara teşekkürlerini iletti.
 

Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2016, 18:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195