Title of a News Article

Mutlu son!

Mutlu son!
banner206

UĞUR BUDAK

Şanlıurfa’da 10 yıl önce çıkan ve 1 kişinin ölümü ile başlayan kan davası, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Seydi Eyyüpoğlu ve İş Adamı Hadi Altun’un araya girmesiyle son buldu.

Merkeze bağlı Havşanlı Köyü’nde, 10 yıl önce Tamah Aşireti’ne mensup Aynıberk, Bozkurt ve Boztepe aileleri arasında çıkan kavgada 1 kişi hayatını kaybetmişti. Bu kavgadan sonra aileler arasında kan davası başladı.

Kan davasının son bulması için Urfa’da çok sayıda barışa imza atan AK Parti Şanlıurfa Seydi Eyyüpoğlu ile İş Adamı Hadi Altun devreye girdi. Eyyüpoğlu ve Altun’un girişimleri sonucunda barışa ikna olan Tamah Aşireti’ne mensup Aynıberk, Bozkurt ve Boztepe aileleri, barış yemeğinde bir araya geldi. Şehitlik Çamlık’ta düzenlenen barış yemeğine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Seydi Eyyüpoğlu, Mahmut Kaçar, Abdulkerim Gök, AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Celalettin Güvenç, AK Parti Haliliye Belediye Başkan Adayı Fevzi Demirkol, AK Parti Karaköprü Belediye Başkan Adayı Nihat Çiftçi, AK Parti Eyyübiye Belediye Başkan Adayı Mehmet Ekinci ve yüzlerce kişi katıldı.

Bakan Faruk Çelik, barışta yaptığı konuşmada, barışı kabul eden iki aileyi kutlayarak, emeği geçenlere de teşekkür etti. İnsanın başına her türlü işlerin gelebileceğini vurgulayan Çelik, “Eksiksiz, hatasız bir hayat yok. Yaptığımız hatalardan dönmemiz lazım. Bizim geleceğe bakmamız lazım. Urfa’nın, ülkemizin, ailelerimizin geleceğine bakmamız lazım” dedi.

Urfa’nı kardeşlik ve barış şehri olduğunu kaydeden Çelik, böyle bir şehre barışın yakıştığını ifade etti.

Daha sonra aralarında husumet bulunan ailelerden birer temsilci tokalaşarak barışırken, ardından barış yemeği yenildi.

 

 

Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2014, 14:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195