Title of a News Article

Müze de korku dolu anlar!

Müze de korku dolu anlar!
banner206

Şanlıurfa’da, Arkeolojik ve Mozaik Müzesi’nin yanındaki Roma dönemine ait yerden ısıtmalı hamam kalıntılarının bulunduğu alanda kuru otların tutuşması sonucu çıkan yangın, paniğe neden oldu. Yangının müzeye sıçramaması için vatandaşlar, itfaiye ile birlikte hortum ve kovalarla su taşıyarak yangını söndürmeye çalıştı.

Haleplibahçe Mahallesi’nde bulunan Şanlıurfa Arkeolojik ve Mozaik Müzesi’nin bulunduğu alandaki otların tutuştuğunu görenler, itfaiyeden yardım istedi. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, vatandaşların yardımıyla alevlere müdahale ederek yangının müzeye sıçraması için çaba sarf etti. Vatandaşların alevlere su kovaları ve hortumla müdahale ettiği yangın, mozaiklerin sergilendiği alana sıçramadan kontrol altına alındı.

Yangın sonrası alana gelerek incelemelerde bulunan Şanlıurfa Rehberler Odası Başkanı Kamil Türkmen, tarihi yerlerin korunamadığını savunarak, şunları söyledi:

 “Biz tarihimizi maalesef koruyamıyoruz. Çok açık ve net bir şekilde burada örneğini görüyoruz. Tarihi Roma hamamı, mozaik müzesinin hemen yanı başında bulunuyor. Turizmin hareketli olduğu bir günde yangınla karşı karşıyayız. Tarih böyle bu şekilde korunmaz. Tarihi ören yerlerdeki otların acilen temizlenmesi gerekiyor. Bu çok büyük tahribatlara neden oluyor.”

Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2015, 12:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195