Title of a News Article

Müzeler ne zaman açılıyor?

Müzeler ne zaman açılıyor?
banner206

Şanlıurfa'da 200 dönüm alan üzerine kurulan arkeoloji, arkeopark ve mozaik müzelerinin yer alacağı Haleplibahçe Müze Kompleksi’nin bu yılın Temmuz ayında açılması planlanıyor.

2012 yılının Ağustos ayında temeli dönemin Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in katılımıyla atılan Haleplibahçe Müze Kompleksi’nde sona doğru geliniyor. Haleplibahçe Mahallesi'nde 200 bin metrekare alana inşa edilen ve yaklaşık 70 Milyon TL'ye mal olacak kompleksin, bu yılın Temmuz ayında hizmete açılacağı bildirildi.

Şanlıurfa Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkilileri, 13 Şubat itibariyle Şehitlik Mahallesi’nde bulunan Arkeoloji Müzesi kapatıldığını belirterek, “Burada 75 Bin tarihi eser vardı, ancak bunların 55 Bin adedi sergilenebiliyordu, diğerlerinin ise hangi çağa ait oldukları yönünde araştırmalar yapılıyordu. Eski müzemizde Bin 500 adet tarihi eser sergilenebiliyordu diğerleri ise depoda tutuluyordu, onları zaman zaman eski sergilenenlerle yer değiştiriyorduk. Yeni müzeye taşınan tarihi eserler özel korunma kılıflarıyla taşındığı için bir hayli zaman alacak. Bundan dolayı bu müzelerin en geç Temmuz ayına kadar faaliyete gireceğini düşünüyoruz” dediler.

Haleplibahçe’de yapılan Arkeoloji Müzesi’nde de 10 Binden fazla eser sergilenebileceğini belirten yetkililer, “Diğer mozaik Müzesi’nde de Haleplibahçe’de kazılar sonucunda meydana çıkan Amazon Mozaikleri sergilenecek. Bu mozaikler cam koruması altında sergilenecek. Ayrıca Viranşehir’e bağlı Yolbilen Köyü’nden çıkan Müze Müdürlüğü tarafından taşınması yaptırılan Keşiş Mezarı da orijinal boyutuyla bu müzede sergilenecek. Arkeopark’ta ise bu iki müzeye giremeyen boyu uzun tarihi eserler sergilenecek. Müzelerimizde dönemiyle ilgili birçok canlandırmada yer alacak, bu canlandırmalar mevcut müze anlayışının dışında ziyaretçileri sıkmayacak görselliği ön planda tutacak bir yapıda olacak” şeklinde konuştu.

Haleplibahçe Müze Kompleksi’nin, resmi açılışının üst düzey yetkililerinin de katılımıyla Temmuz ayında gerçekleştirilmesi planlanıyor.

 

Güncelleme Tarihi: 26 Şubat 2014, 08:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195