Title of a News Article

Nato, Türkiye için flaş açıklamada bulundu

.

Nato, Türkiye için flaş açıklamada bulundu
banner206

 Türkiye, ulusal güvenliğine yönelik son saldırı ve tehditler üzerine terörizme karşı alınan tedbirler ve yapılan operasyonlar hakkında bilgi vermek ve istişarelerde bulunmak üzere Kuzey Atlantik Anlaşması'nın 4.maddesi kapsamında NATO'yu toplantıya çağırmıştı.

Türkiye'nin talebi üzerine toplantı, bugünBelçika'nın başkenti Brüksel'de gerçekleştiriliyor.

NATO Genel Sekreteri Jens StoltenbergNATO'nun Türkiye'deki gelişmeleri çok yakından takip ettiğini ve Türkiye ile güçlü dayanışma içerisinde olduklarını söyledi.

"TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜ TEHLİKEYE GİRERSE..."

Türkiye'nin çağrısı üzerine olağanüstü toplanan NATO Konseyi'nde görüşmeler başladı.
Toplantının açılışında konuşan Stoltenberg, Türkiye'deki terörist saldırıları istişare etmek üzere toplandıklarını belirtti. Stoltenberg, Washington Anlaşması'nın 4. maddesi gereğince herhangi bir müttefikin toprak bütünlüğünü, siyasi bağımsızlığını ya da güvenliğini tehdit altında hissetmesi durumunda, NATO'yu istişareye çağırabileceğini anlattı.

"TAZİYELERİMİZİ SUNUYORUM"

Jens StoltenbergTürkiye'nin bu toplantıyı güvenlik durumunu görüşmek üzere talep ettiğini belirterek "Bu korkunç terör eylemlerinden etkilenen Türk hükümetine ve mağdurlara taziyelerimizi sunuyorum" diye konuştu.

"GÜÇLÜ BİR DAYANIŞMA İÇERİSİNDEYİZ"

Toplantıda, Türkiye'nin kapısının önünde ve NATO sınırındaki istikrarsızlığı görüşeceklerine işaret eden Stoltenberg, "Terörizm hiçbir şekilde haklı olamaz ve tolere edilemez" ifadesini kullandı.

Stoltenberg, NATO'nun Türkiye'deki gelişmeleri çok yakından takip ettiğini ve Türkiye ile güçlü dayanışma içerisinde olduklarını vurguladı.


haberler.com

Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2015, 14:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195