Title of a News Article

Nebati: Demokrasi sandıktan geçer

 Nebati: Demokrasi sandıktan geçer
banner206

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ak parti Şanlıurfa Milletvekili Nureddin Nebati,  gazetemize yaptığı açıklamada, muhalefetin şaibe söylentilerine rağmen seçim sürecinde gerekli tedbirlerin alındığını belirterek, tüm bölge halkını oy kullanmaya davet etti.

AK Parti genel Başkan yardımcısı Nureddin Nebati, Urfastar Gazetesi’ne yaptığı açıklamada 3’ü bir arada’ diye nitelediği muhalefetin şaibe söylentileri ile hile peşinde olduğunu savundu. Gerek Ak Parti teşkilatları, gerekse devletin seçim ile ilgili tüm tedbirleri aldığını vurgulayan Nebati,  tüm seçmenleri korkmadan oy kullanmaya çağırdı. Herkesin demokratik hakkı olan oy kullanma işlemini özgürce ve baskı altında kalmadan kullanmasını isteyen Nebati, “Seçim sürecinde yoğun bir tempoda çalıştık. Herkese yapılan hizmetleri yapacağımız projeleri anlattık. Bölge sorunlarının çözümü için gerekli çalışamalra şimdiden start verdik. Herkese ulaşmaya gayret gösterdik. Süreç herkesin bildiği gibi 7 Haziran’da kullanılacak oylama işlemi ile sona erecek. Biz bu oy kullanma işlemi için herkesi sandıklara oy kullanmaya davet ediyoruz. Çünkü ülkenin geleceği açısından, barış, huzur ve kardeşlik süreci açısından ve istikrar açısından son derece önemli bir seçim yaşanacak.

 “Seçimin önemi nedeniyle muhalefetin de yoğun çaba içerisinde olduğunu görüyoruz” diyen Nebati, “Özellikle şaibe olacağı ve hile yapılacağı söylenerek, bir algı operasyonu yürütülüyor. Bunu diyenler, hile yapmaya çalışacak. Kimse bu laflara itibar etmesin. Gerekli önlemler ve tedbirler alındı. Kimse korkmasın, özgürce  oyunu kullansın. İster Ak parti’ye ister, HDP’ye, isterse CHP’ye, MHP’ye. Kime isterse kullansın ama baskı altında kalmadan oyunu kullansın. Sandıklarda hile yapılmasını önlemek için tüm herkesi oy kullanma işlemi bitene kadar sandıklara sahip çıkmaya davet ediyoruz” diye ifade etti.

  Muhalefet partileri birlikte sandıklara sahip çıkma çağrısında bulunan Nebati, “Ben HDP’li, CHP’li, MHP’li seçmen, yönetici ve üst yöneticilerine sesleniyorum. Lütfen milletin iradesine saygı gösterin. Millet kime oyunu verecekse versin. Gelin hep beraber sandıklara sahip çıkalım. CHP, MHP, HDP’si ile bağımsızlarıyla herkese çağrıda bulunuyorum. Sandıklara hep beraber sahip çıkalım. Hileden kimse fayda görmez. Hile yapan, sandıklarda oyun oynayanın hangi sonuçlarla karşılaştığını bu milletin kendisi, seçimlerde göstermiştir. Bu tür algı operasyonları ile ne kendilerini zora soksunlar ne de, Türk Demokrasisini şaibe altına soksunlar. Türk demokrasisi kazanımlarından asla geri adım atmayacaktır” diye konuştu. Muhalefeti de eleştiren Nebati, AK Parti'ye karşı birleşen muhalefet partilerin üçünün de bir AK Parti etmediğini vurguladı. Nebati, şöyle devam etti;

  “CHP yüzde '25 alırsam Allah'a şükür' diyor, öbürü diyor ki 'yüzde 15'i aşarsam ne ala', öteki 'barajı aşar mıyım, aşmaz mıyım' derdinde. Toplasan üçü bir AK Parti yapmaz, üçü bir arada karıştır baba, karıştır, karıştır Allah karıştır, kahve olsa üçünün bir arada tadına doyum olmaz da. Şimdi bu üçü bir arada koalisyona gelecekler, dolar olacak 4 TL. Aynen bunların vaat yarıştırması gibi. Sonra bu ülkenin kasalarını boşaltacaklar. Kusura bakma, senden ülkeyi devraldığımızda İMF’ye borç vardı, şimdi borcumuz yok. Sizden ülkeyi devraldığımızda insanlar hastaneden cenazelerini bile alamıyorlardı. Ey kadınlar hatırlayın.”

 

DOĞAN GRUBU ÜZERİNDEN HDP’YE ELEŞTİRİ

Hürriyet Gazetesi’nin logosunda ‘Türkiye Türklerindir’ yazdığını vurgulayan Nebati, HDP’nin Hürriyet Gazetesi ve bağlı olduğu Doğan Grubu’na ait gazete ve televizyon ekranlarından düşmediğini ifade etti. Bu gruba ait gazetelerin manşetlerinden Kürt sanatçılar Ahmet Kaya ve Şivan Perwer’e hakaret edildiğini de hatırlatan Nebati, “Biz, 'Türkiye 78 milyonu oluşturan Türk’ün, Arapın, Lazın, Çerkezin, Kürdün, Diyarbakırlının, Rizelinin, Antalyalıların ülkesidir’ diyoruz. Onlar şimdi kendilerine yeni bir ortak bulmuşlar. Tüm gün manşetlerinde HDP, Demirtaş. Ne zamandan beri Kürtlerle ulusalcılar bir oluyor. Yıllarca sizi köylerinizden atanlar, köylerini bırakan, evlerini terk eden Kürt kardeşlerim, sizi oradan atan CHP zihniyeti değil miydi? Şimdi nasıl oluyor da HDP ile CHP kol kola giriyor? Yazık değil mi? Yağız delikanlı ölünce, iyi öldü, iyi Kürt, ölü Kürt demedi mi bu gazeteler? Ahmet Kaya’ya ağza alınmayacak hakaretlere sütunlarında yer verdi. Şivan’a ‘senin ne işin var bu ülkede’ dedi. Kürtlere ‘bu ülkede yoksunuz’ dendi, yılarca Kürtleri görmezlikten geldiler.  Kürt kardeşlerim, o zalim, ulusalcı, Doğan medya grubu ve CHP ile yan yana yürüyen ve kol kola girenleri asla unutmaz. O insanların kıblesin şaştığı gibi, senin de kıblen şaşar. Bunu da zaten kendileri  ‘bizim kıblemiz Taksim’ diyerek itiraf ediyorlar”

Herkesin sandığa ve milletin kararına saygı duyması gerektiğini söyleyen Nebati, çıkacak her türlü seçim sonucunun olgun iradeyle karşılanması gerektiğini de sözlerine ekledi. HDP’nin barajı aşaması durumunda paralel yapı ile birlikte gezi ve kobani olaylarındaki gibi olayların çıkacağı yönündeki söylentilere de cevap veren Nebati, “Bu zihniyetlerin karşısında artık eski Türkiye yok.  Ak parti de, millet de devlette, bu tür oyunlara artık müsaade etmez. Kim ne yapmaya çalışırsa çalışsın, biz Hakk’a inandık, millete güvendik. Biz, ‘sandıktan kim çıkarsa başımızın üstünde’ diyoruz. Muhalefette bunu demesi lazım.  Ancak maalesef, muhalefet partiler, özellikle HDP,  ‘Sandıkta seçmen özgür iradesini kullanacak’ diyemez. Aksine  ‘eğer oy vermezsen, burada oy çıkmazsa, hımm’ derler. Bizim geçmişimizde, şaibe, yalan, dolan, yağma, talan, yakma, yıkma yok. Bizim geçmişimiz de hizmet var. Millete güven, Allah’a iman var.” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2015, 13:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195