Title of a News Article

Necmettin Cevheri'nin ağladığı gün!

.

 Necmettin Cevheri'nin ağladığı gün!
banner206

Şanlıurfa eski Valisi Şahabettin Harput, Şanlıurfa eski milletvekillerinden aynı zamanda eski bakan olan Necmettin Cevheri ile ilgili bilinmeyen bir detayı açıkladı. Harput,  Şanlıurfa'ya tünellerden su verildiğinde Cevheri'nin ağladığını söyledi.

Gazeteci Reşat Uzun ile röportaj gerçekleştiren Şanlıurfa eski Valisi Şahabettin Harput, görev yaptığı dönemde eski Bakan Necmettin Cevheri ile ilgili bir anısını anlattı. Şanlıurfa'ya tünellerden su verişini bir devrim olarak niteleyen Harput, açıklamasında şunları kaydetti;

Ben Urfa'da çok devrimler yaşadım. Bununla ilgili bir anım da var; Suyu Rahmetli dönemin Başbakanı Süleyman Demirel'in de katılımıyla törenlerle açtık. Demirel, bana dönemin Bakanı Necmettin Cevheri'yi sordu, baktım Necmettin Bey yok. Biraz ileri gittim baktım Necmettin Bey dere kenarında çömelmiş ve bir kaç kişi de arkada bekliyorlar. Yanına eğilip 'Sayın Bakanım ne oldu?' dedim, baktım Necmettin Bey ağlıyor. 'Hayırdır' dedim, bana 'Vali Bey nasıl ağlamayayım? Biz bir damla su için insanların birbirini öldüğünü, bu topraklarda nice canların gittiğini biliriz.Allah bize böyle bir nimeti vermiş, nasıl ağlamayayım" dedi. Hakikaten dünü bilmeyen bugünü anlamaz. Bugün pek çok insanı dünü bilmediği için sanki hep böyleymiş gibi zannederler ama dün böyle değildi, inşallah yarın daha da iyi olur. Fakat dünü mutlaka bilmek zorundayız.

Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2015, 10:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195