Title of a News Article

Neden öldürüldüğü ortaya çıktı!

Neden öldürüldüğü ortaya çıktı!
banner206
 ŞANLIURFA’da 2 ay önce cesedi yol kenarında bulunan ve boğularak öldürüldüğü anlaşılan 19 yaşındaki Zahide Akgül’ün töre cinayetine kurban gittiği ortaya çıktı. Kurulan özel polis ekibinin araştırmasının ardından, aralarında genç kadının babasının da bulunduğu 4 kişi, şüpheli olarak gözaltına alındı. Şüpheli baba eşini terk eden kızını, bir başkasıyla gönül ilişkisi yaşadığı için öldürdüğünü belirterek, "Zahide'yi iple boğarak sevgilisi A.G.’nin evinin önüne attım" dedi.

Geçen Eylül ayında Yenice Mahallesi’nde yol kenarında Zahide Akgül’ün cesedi bulundu. Boğularak öldürüldüğü anlaşılan Akgül'ün 18 yaşında evlenerek Aydın'a gelin gittiği, eşinden şiddet gördüğü iddiasıyla polise başvurduktan sonra, kadın sığınma evine yerleştiği, ardından Şanlıurfa'daki ailesinin yanına geldiğini belirledi.

Genç kadının cenazesi, babası Mustafa Çakır ve yakınları tarafından teslim alınarak Harran'ın Koyunluca Mahallesi'ne defnedildi.

 

ÖZEL EKİP KURULDU

Genç kadının kim ya da kimler tarafından öldürüldüğünün ortaya çıkarılması için Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü bünyesinde özel bir ekip kuruldu. Cinayetin ardından yakınlarının ifadesine başvuran özel ekipte görevli polisler, çelişkili ifade ve şüpheli davranışlar sergileyen Zahide Akgül'ün babası Mustafa Çakır ve ailesini yakın takibe aldı. Polisler son olarak ilk ifadesinde kızını 1 yıldır görmediğini söyleyen Mustafa Çakır'ın otomobilini inceledi. 

 

BABANIN OTOMOBİLİNDE İP VE PARMAK İZİ 

Olay yeri inceleme ekiplerinin yaptığı çalışma sonucu Çakır’ın otomobilinde, olayda kullanıldığı tahmin edilen ip ile farklı parmak izine rastlandı. Polisin kriminal incelemeye gönderdiği parmak izinin öldürülen Zahide Akgül'e ait olduğu belirlenince, polisler Çakır ailesinin Yenice Mahallesi'ndeki evine baskın düzenledi. Baskında öldürülen kadının babası Mustafa Çakır, annesi Hacer Çakır ile akrabaları M.D. ile H.G. gözaltına alındı.

Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülen şüpheliler polis tarafından sorguya alındı. Şüphelilerden M.D. ile H.G., Zahide Akgül'ün sadece kadın sığınma evinden alınarak Şanlıurfa'ya getirilmesi sırasında kendisine eşlik ettiklerini belirterek cinayetle ilgilerinin bulunmadığını söyledi. Anne Hacer Çakır da cinayetle ilgisinin bulunmadığını ifade etti.

 

'BOĞUP SEVGİLİSİNİN EVİNİN ÖNÜNE ATTIM'

Polisin sorguladığı baba ise cinayeti itiraf etti ve kızını töreye uygun hareket etmediği için öldürdüğünü söyledi. Kızının şiddet gördüğü için eşinden ayrıldıktan sonra geldiği Şanlıurfa'da A.G. adlı kişiyle gönül ilişkisi kurduğunu belirten baba Mustafa Çakır şöyle dedi:

"Kızım şiddet gördüğü için kocasını terk etti. Daha sonra başka biriyle görüşmeye başladı. Kızımın böyle bir hayatı yaşamasını istemiyordum. Onu iple boğarak, cesedini sevgilisi olan A.G.'nin evinin önüne attım. Polis sevgilisinden şüphelensin diye kızımın cesedini evinin önüne attıktan sonra kendi evime döndüm. Pişmanım."

Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorgulaması tamamlanan şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi.

Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2014, 16:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195