Title of a News Article

Nihat Çiftçi'den müjde...

.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa'da raylı sistemi hayata geçireceklerinin müjdesini verdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Genel Sekreter Abdülkadir Açar, Genel Sekreter Yardımcısı Mahmut Kırıkçı ve Ulaşım Daire Başkanı Can Hallaç ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Şanlıurfa'da ulaşım ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Başkan Çiftçi, Şanlıurfa'da raylı sistemi hayata geçireceklerinin müjdesini verdi. Çiftçi, bunun 4 etapta oluşacağını belirterek, bu projelerin şehrin niteliğini geliştireceğini kaydetti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, her geçen gün daha da büyüyen Şanlıurfa'yı geleceğe hazırlamak adına özellikle ulaşımda yoğun çalışma içerisinde olduklarını dile getirdi.

Planlamada ayrıntılara çok dikkat ettiklerini sözlerine ekleyen Başkan Çiftçi, "Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa'nın ulaşım noktasında büyük adımlar atıyor. İstanbul'dan, Muğla Üniversitesinden, Harran Üniversitesinden ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesinden kentimizde gerekli incelemelerde bulunuldu. Büyükşehir Belediyesi olarak Şanlıurfa'nın trafik soruna kalıcı çözümler üretmek için büyük bir çaba gösteriyoruz. Şanlıurfa'ya raylı sistemi getirme adına Büyükşehir Belediyesi Meclisimizden, Büyükşehir Başkanlığımıza gerekli görevler verilmiş durumda. Hamd olsun Şanlıurfa'mız hizmet noktasında önemli süreçlerden geçerek 13 ilçesiyle aynı anda hizmetleri alıyor. Raylı sistemi 4 veya 5 etap olarak düşünüyoruz. Bu konuda ilk olarak Atatük Bulvarı, Divan yolu, Haşimiye, Balıklıgöl ve Haleplibahçe olarak güzergahları planlanmış durumda. 2 Etapta ise kent merkezinde bulunan toplama merkezinden Necmettin Cevheri Bulvarı, Karaköprü, Gap Bulvarı ve Akpınar Mahallesinde bulunan Fuar merkezi olarak planlamış durumdayız. 3. Etap ta ise Toplama merkezleri, Akçakale yolu baz alınmaktadır. 11 Nisan Meydanın ön tarafından açılmış bulunan Akçakale Devlet Hastanesi önüne kadar gidecektir. 4. Etapta ise Abide transfer merkezinden Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsüne yönelik olacaktır. 1. Etabımızla ilgili bölge halkımız ve esnaflarımızla gerekli görüşmeler sağlayarak güzergahları hakkında toplantılar yaptık. Teknik ekibimiz bu projeler hakkında gerekli çalışmalar yapıyor. Allah'ın izniyle çok yakın bir tarihte projemizi hayata geçireceğiz" dedi. 

 

YENİ KAVŞAKLAR YAPILACAK

Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen yolları Raylı sisteme uygun olduğunu belirten Başkan Nihat Çiftçi, "Raylı sistemin gelebilmesi için yol güzergahlarında revizyon çalışmaları yapılması lazım. Bu kapsamda Akçakale yolunda yol genişletme çalışmalarını sürdürüyoruz. Yine Karaköprü'de yapılacak olan Raylı sistem içinde yol genişletme ve köprülü kavşakların yapılması lazım. Bununla ilgili olarak Emniyet Caddesi ve Necip Fazıl Kısakürek Bulvarları raylı sisteme uygun bir şekilde inşa edilmektedir. Ayrıca Çevik Kuvvet Köprülü kavşağının projeleri bitmiş durumda burada rasyonel bir kavşak sistemi ile projelendirme çalışmaları Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından onaylandı. Çevre yolluna da başlayan Karayolları Genel Müdürlüğümüz bu projeye de başlayacak. Karaköprü'de bulunan Balıkayağı bulvarı ve karşısında bulunan Kolsuzoğlu Bulvarında da köprülü kavşak yapılacak. Bunu da Ulaşım Daire Başkanlığımız projelendirdi ve Fen İşleri Daire Başkanlığımız yakın tarihte ihalesini yapacaktır. Devamında ise 3 adet köprülü kavşak daha yapacağız" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 31 Ağustos 2016, 12:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195