Title of a News Article

Nihat Çiftçi'den seçim değerlendirmesi...

Nihat Çiftçi'den seçim değerlendirmesi...
banner206

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığını kısa bir süre sonra Partisinin adayı Zeynel Abidin Beyazgül'e bırakacak olan Nihat Çiftçi, 'Urfalıların, huzur ve istikrardan yana oy kullandığını ifade ederek, seçim değerlendirmesinde bulundu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftç, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti' Türkiye’de ve Şanlıurfa’da birkaç muhtarlık seçimlerinden kaynaklanan münferit olaylar dışında, seçimin güvenlik ve huzur içinde geçtiğini söyleyebiliriz. Bu ortam ülkede hükümet yetkililerinin, illerde başta Valiler olmak üzere emniyet ve jandarma teşkilatının başarısıdır. Sağlanan güvenlik ortamda halkımız büyük bir sağduyu İle seçime giderek, demokratik haklarını kullanmış oldu.

Bölgemizde seçmen başta Şanlıurfa olmak üzere Ak partimize desteğini artırmıştır. Güneydoğu ve Doğu illerinde Hdp’nin zayıfladığını ve kayyum belediyelerinin performanslarının sandığa yansıdığını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Şanlıurfa’da seçim sonuçları ayrıca ilgi çekmektedir. Öncelikle Ak parti ilk kez 12 ilçe belediye başkanlığını almaktadır. Halfeti ve Viranşehir ilçe Belediyeleri ilk defa Ak belediyecilik ile tanışacaklardır.

Alınan sonuçlar önemli bir başarıdır. Tüm kazanan belediye başkanlarını kutluyorum. Sonuçların mahallelere, ilçelere ve büyükşehire hayırlar getirmesini yüce mevladan diliyorum. Sonuçların analizine gelince:

Şanlıurfalı seçmenler istikrardan yana tercih kullanmışlardır. Tercihlerinde algı değil hizmet ve propaganda çalışması etkili olmuştur. Büyükşehir Belediyesi ve kayum belediyelerinin ortak çalışması olumlu sonuç vermiştir. Büyükşehir Belediye Başkanlığının adil ve onüç ilçeye yaymış olduğu hizmet anlayışı seçmeni fazlasıyla memnun etmiştir.

Şanlıurfa Valisi Sn. Abdullah Erin başta olmak üzere; tüm kamu kurum ve kuruluşların uyum içinde çalışması seçimde seçmenin iktidarda tercihini kullanmasında etkisinin olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Şehir olarak Şanlıurfalı hemşehrilerimizin istikrardan ve hizmetten yana tercihlerini yapmış olması, şehrin geleceği için önemli olacaktır. Şanlıurfa hükümetle hemen hemen tüm ilçeleriyle yerelde çalışma fırsatını yakalamıştır. Bu günden sonra sıra belediyecilik çalışmasındadır. Belediyeler mensubu bulunduğu partinin  tercihinde çok etkilidir.  Eğer başarılı bir performans sergilediklerinde destek kalıcı hale gelir. Aksi yönde bir başarısızlıkta seçmen faturayı belediyeyi kazanan  partiye keser. Hükümet desteğini devam ettirmek ve destek veren Şanlıurfalı seçmenlerinin hakkını teslim etmek için belediye başkanlarının çok çalışması gerekir. Artık çalışma zamanı, uzun süre seçim olmayacak, seçmende dinlenmiş olacaktır. Sonuç olarak seçimin mahallerimize, ilçelerimize, illerimize ve ülkemize hayırlı olmasını dilerim. Herkese selamlar”

Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2019, 16:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195