Title of a News Article

Nissibi Köprüsü'nde sevindiren gelişme

Nissibi Köprüsü'nde sevindiren gelişme
banner206
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan tarafından Türkiye’nin üçüncü büyük asma köprüsü olan Nissibi Köprüsü'nün son tabyasının kaynağı atıldı.

Atatürk Barajı üzerine kurulan, Adıyaman-Kahta-Siverek-Diyarbakır'ı birbirine bağlayacak Nissibi Köprüsü’nde iki hafta önce son segmentin yerleştirilmesiyle köprünün iki yakası birbirine kavuştu.

Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinden sonra Türkiye’nin 3. büyük köprüsü olan Nissibi Köprüsü'nün son tabyasının kaynağı bugün düzenlenen törenle atıldı. Törene Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Ak Parti Adıyaman Milletvekili ve Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük,  Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ve Fehmi Hüsrev Kutlu katıldı.

Son tabyasının kaynağı yapılan Nissibi Köprüsü'nün açılışının ise Mart ayında yapılması planlanıyor.

80 milyon TL’ye mal olan Nissibi Köprüsü’nün orta açıklığı 400 metre, toplam uzunluğu 610 metreden oluşuyor. Gergin Eğik Kablo Askılı Köprü 96 metre yüksekliğinde pilonları, 24 buçuk metre genişliğe sahip.

Güncelleme Tarihi: 07 Ocak 2015, 12:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195