Title of a News Article

Nüfus Müdürü Urfastar'a açıkladı

Nüfus Müdürü Urfastar'a açıkladı
banner206

Şanlıurfa İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü İsmail Hakkı Ulu, TÜBİTAK'ın geliştirdiği akıllı çipli kimliklerin, Kasım veya Aralık ayında Şanlıurfa’da dağıtılacağını söyledi.

M. SAİD AYHAN 

Şanlıurfa İl Nüfus Müdürü İlhan Eser’in Afyon’a tayini çıkmasıyla birlikte Urfa’ya atanan Afyon Karahisar İl Nüfus Müdürü İsmail Hakkı Ulu yeni görevine başladı. Gazeteci Kemal Ayhan ve Gazetemiz Muhabirlerinden Uğur Budak, Afyon’da 5 yıl boyunca başarılı görevinin ardından Urfa’ya atanan İsmail Hakkı Ulu’yu makamında ziyaret ederek, yeni görevinde başarılar dilediler. Müdür Ulu, ziyarette Ayhan ile Budak’a Nüfus Müdürlüğü çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi. Şanlıurfa’nın Büyükşehir olması münasebetiyle yeni kurulan merkez ilçelerde teşkilatlanma çalışmalarını sürdürdüklerini vurgulayan Ulu, “Karaköprü’de ilçe nüfus müdürlüğümüzü hizmete açtık. Şimdi de Haliliye ve Eyyübiye’de ilçe müdürlüklerimizi oluşturmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnşallah 2 aya kadar bu ilçelerimizdeki sorunu da bitireceğiz” dedi.

 

Yeni kimlikler için hazırlıklar sürüyor  

Müdür Ulu, TÜBİTAK'ın geliştirdiği akıllı çipli kimliklerin, Kasım veya Aralık ayında Şanlıurfa’da dağıtılacağını söyledi. Nüfus müdürlüklerine parmak izi ve avuç içi damar okuma cihazlarının konulduğunu vurgulayan Ulu, “Bununla ilgili olarak personellerimiz 27-28 Nisan’da Antalya’da eğitim gördüler. Yen kimliklerin vatandaşlarımıza ulaştırılması noktasında çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz. İnşallah bu yılın sonlarına doğru cipli kimliklerin dağıtımına başlayacağız” diye ifade etti.

Ulu, T.C. kimlik numarası uygulamasında olduğu gibi tek kart ve tek şifre dönemine geçileceğine değinerek, "Böylelikle sahtecilikten kaynaklanan vatandaş mağduriyeti önlenecek ve e-devlet kapsamında sunulan hizmetlere, internetin bulunduğu her yerden bu kimlik kartıyla erişilebilecek.
Bu kart seyahat belgesi ve elektronik imza olarak kullanılabilecek. Akıllı kart, kurumların vatandaşa yönelik sunacağı hizmetlerde elektronik iş süreçlerini destekleyerek bürokrasiyi azaltacak. Kamu hizmetlerinden yararlanan kişilerin hak sahipliği denetimi kolay ve güvenli bir şekilde yapılacak. Yetersiz kişi doğrulamasından kaynaklanan usulsüzlük, yolsuzluk ve mali kayıplar (sosyal güvenlik, sağlık, sigorta, bankacılık) asgariye inecek. Sağlayacağı güvenli kişi doğrulaması nedeniyle e-devlet hizmetlerinin niteliği ve sayısı artacak” şeklinde konuştu. 


Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2014, 11:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195