Title of a News Article

O adam Urfa'da...

.

 Base Jumper serbest atlayış sporcusu Cengiz Koçak Ceylanpınar Belediyesi tarafından düzenlenen programda gençlerle bir araya geldi. 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Konferans salonunda düzenlenen programda Koçak, serbest atlayışa nasıl başladığını anlattı. Hayat hikayesinden kısaca bahseden Koçak, Base Jumper'in nasıl bir spor olduğunu söyledi.

"Kendimi atlayarak ifade ediyorum" diyen Koçak, atlayış hayalinin 7 yaşında başladığını ve gördüğü paraşütçülere özenerek çocukken balkondan çarşafla atladığını anlattı. Atlayış yapabilmek için askere paraşütçü olarak yazıldığını ifade eden Koçak, askerde yaklaşık 5 bin kez uçaklardan atladığını ifade etti.

Base Jumper yapmak isteyen kişilere önce kaza videoları izlettiğini söyleyen Koçak, buna rağmen bu sporu yapmak isteyenlere eğitim verdiğini belirtti. 7 ülkeden 10 öğrenci yetiştirdiğini anlatan Koçak, serbest atlayış dalında dünya üçüncülüğünün olduğunu belirtti.

Öğretmen bir arkadaşının vesilesiyle Ceylanpınar'a geldiğini anlatan Koçak, ilçeyi çok sevdiğini ve ilk fırsatta yine gelmeyi istediğini söyledi. Şanlıurfa için de projelerinin olduğunu anlatan Koçak, projesini uygulamak için tekrar Şanlıurfa'ya geleceğini ifade etti.

Program sonrasında bir açıklama yapan Ceylanpınar Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Daşkıran, programa iştirake eden Cengiz Koçak'a teşekkür etti.

Cengiz Koçak da, Ceylanpınar'a ilk kez geldiğini belirterek, "Öğretmen arkadaşım buraya gelmeme vesile oldu. Çok özel bir yer gördüğümü düşünüyorum. Bugün özellikle gezince anladım bunu. Ceylanpınar'ı görmüş olmaktan dolayı çok mutluyum. Çok iyi insanlarla tanıştım. Güzel bir anı olarak bende kalacak. Belki ilerde yine farklı anı ve hikayeler anlatmak için yolum Ceylanpınar'a düşer." dedi.

Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hidayet Dik ise "Cengiz hocamıza bu güzel programdan dolayı teşekkür ediyorum. Program için Yüksel hocam ve Şerif hocam ön ayak oldular. Biz de Ceylanpınar Belediyesi Kültür Müdürlüğü olarak bu konuda biz de her türlü desteğe hazır olduğumuzu belirttik. Burada yüksek bir yer yok ama Cengiz hocamızın anlattıkları bizlere yüksek fikirler verdi" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2017, 12:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195