Title of a News Article

O bayraklarla ilgili flaş gelişme...

.

O bayraklarla ilgili flaş gelişme...
banner206

ŞANLIURFA'nın Akçakale İlçesi'nin karşısında bulunan terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD denetimindeki Telabyad'da, bazı evlerin çatısı ile bir sokak ve gümrük binasına asılan 4 ABD bayrağından 3'ü indirildi.
Suriye iç savaşının ardından ilk olarak Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), 2014 yılı başında IŞİD denetimine geçen Telabyad, geçen yıl Haziran ayında PYD kontrolüne girdi. PYD unsurları ele geçirdiği kentin Türkiye'den görülebilen birçok noktasına flamalarını astı. 3 gün önce Telabyad'ın Mumbatıh semtinde üzerinde kum torbaları ile PYD'lilerin nöbet tutması için mevzi oluşturulan tek katlı binanın çatısına ABD bayrağa asıldı. PYD üyelerinin karargah olarak kullandığı öğrenilen tek katlı evin bulunduğu sokağa da yine ABD bayrakları asıldı. Türkiye tarafında tepkiye yol açan bu gelişmenin ardından PYD'liler dün de Akçakale Sınır Kapısı karşısındaki Telabyad Gümrük binasının çatısına yine ABD bayrağı astı.
Kamuoyunda yankı uyandıran bayrak olayında bu sabah yeni bir gelişme yaşandı ve tek katlı evin çatısı ile sokağındaki 3 ABD bayrağı indirildi. Ancak, gümrük binasına asılan son ABD bayrağının ise halen yerinde durduğu görüldü.

Güncelleme Tarihi: 17 Eylül 2016, 12:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195