Title of a News Article

O bombacının görüntüsü çıktı

.

O bombacının görüntüsü çıktı
banner206

'Canlı bomba' teröristin otobüsle Şanlıurfa'dan Bursa'ya geldiği belirlendi. Kadın teröristin PKK ile bağlantıları araştırılıyor. Otobüs biletinin 'Sultan' adlı bir kadın üzerine alındığı iddia ediliyor. Saldırıyla ilgili 15 kişi gözaltında.

Bursa'da, dün Ulucami kapısında intihar eylemi gerçekleştiren ve 23 kişinin yaralandığı 'canlı bomba' teröristin otobüsle Şanlıurfa’dan Bursa’ya geldiği belirlendi. Patlamada parçalanan ve kimliğinin DNA testiyle saptanmasına çalışılan kadın teröristin PKK ile bağlantıları araştırılırken, olayla ilgili Bursa, Şanlıurfa, İstanbul ve Afyonkarahisar'da gerçekleştirilen operasyonlarda 15 kişi gözaltına alındı.

 

CANLI BOMBANIN TERMİNALDEKİ GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI  

Bursa Ulucami'de bombayı patlatan kadın teröristin otobüs terminalinde güvenlik kamerasındaki görüntüleri ortaya çıktı.

Bursa Ulucami'de kendini patlatan kadın teröristin otobüs terminalinde güvenlik kamerasına yansıyan görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, şehir dışından Bursa'ya gelen kadın canlı bombanın, taksicilerle görüşerek kendisine yardım edecek kişilerin bulunduğu Görükle'deki bir sitenin adını verdiği görüldü. Elinde çanta olan kadının adresin yazılı olduğu kağıdı taksiciye verirken tedirgin hali dikkat çekti. Taksici ise 25 yaşlarındaki başörtülü kadın teröristi Görükle'ye götürdü.

Öte yandan şehrin birçok noktasındaki güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen Bursa İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kadın teröristle ilgili yeni görüntüleri araştırarak ilişkili olduğu kişileri gözaltına aldı.

 

CANLI BOMBA 20-25 YAŞLARINDA, KADIN

Emniyet yetkilileri, saldırıyı yapan 20-25 yaşlarındaki kadın teröristin parçalanarak öldüğünü söyledi. Teröristin turist kafilesi ya da cenazeyi hedef almış olabileceği ancak patlamanın erken meydana geldiği sanılıyor. Siyah uzun manto giydiği, başörtüsü taktığı belirtilen canlı bombanın patlama sırasında 4 metre yakınında sadece 1 kişinin bulunmasının olası bir facianın önüne geçtiği kaydedildi. Saldırıda ilk etapta 13 kişinin yaralandığı açıklandı. Kulak çınlaması, panik gibi nedenlerle hastanelere başvuranların sayısı 23'ü buldu. 23 yaralıdan 15'i taburcu edildi, 8 kişinin tedavisi sürüyor.

 

"AYAĞI TAKILDI, FACİADAN DÖNÜLDÜ" İDDİASI

Canlı bombanın olay yerinde ayağının takılıp yere düştüğü ve elindeki siyah bir çantayı kalabalığın arasına atmaya çalıştığı da iddialar arasında.

 

OTOBÜSLE ŞANLIURFA'DAN BURSA'YA GELMİŞ

Bursa’nın en merkezi yeri tarihi Ulucami’nin bahçesinin batı kapısı yakınında, dün kadın teröristin geçekleştirdiği intihar saldırısıyla ilgili soruşturma devam ediyor. Dün olay yerindeki incelemenin ardından cesedi Bursa Adli Tıp Kurumu’na kaldırılan ’canlı bomba’ teröristin parmak izinden kimliğine ulaşılamadı. Teröristin kimliği, DNA testiyle belirlenecek.

 

TAKSİYLE GİTMİŞ

Saldırıyla ilgili soruşturma kapsamında polis önemli bilgilere ulaştı. DHA'nın geçtiği habere PKK ile bağlantısı araştırılan ’canlı bomba’ teröristin Şanlıurfa’dan otobüsle Bursa’ya geldiği ve olay yerine de taksi ile gittiği belirlendi. Bursa’ya ne zaman geldiği henüz netleşmeyen teröristin, patlayıcıyı da Bursa’ya yakın bir yerde teslim aldığı bilgisine ulaşıldı. Polis, ’canlı bomba’ teröristle bağlantılı olarak dün gece 4 ilde seri operasyonlar yaptı. Olayın meydana geldiği Bursa başta olmak üzere Şanlıurfa, İstanbul ve Afyonkarahisar’da yapılan operasyonlarda ilk aşamada 15 kişi gözaltına alındı. Polis, gözaltı sayının artabileceği belirtildi.

 

BİLETTE 'SULTAN' YAZIYOR İDDİASI

Habertürk'ten Neşet Dişkaya'nın haberine göre ise bombacının aldığı bilete ulaşan polis biletin 'Sultan' isminde bir kadın adına alındığını tespit etti. Polis bilet üzerinde bulunan ismin sahte olup olmadığını araştırmaya başladı.

 

PATLAMANIN YAŞANDIĞI YER DİKKAT ÇEKİCİ

Patlamanın yaşandığı yer dikkat çekici, çünkü Bursa'nın merkezi ve günün her saati kalabalık. Patlamanın da cenaze namazı sırasında yaşandığı öğrenildi.  Patlama sonrası cami karşısındaki dükkanların camları kırılırken, vitrin parçaları ve mallar etrafa saçıldı. Camideki vatandaşlar da korkarak Ulucami’yi tahliye etti.

Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2016, 12:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195