Title of a News Article

O emrin nereden geldiği ortaya çıktı

.

O emrin nereden geldiği ortaya çıktı
banner206
 Ceylanpınar’da iki polisin uyurken şehit edilmesi olayıyla ilgili istihbarat bilgileri elde edildi. Eylemin arkasında ABD’nin ‘terör’ örgütü olarak tanımadığı YPG mensubu Abu Hassan Derviş var.

Tarihler 22 Temmuz 2015’i gösterdiğinde Türkiye, Şanlıurfa’nın Ceylanpınar İlçesi’nden gelen acı haber ile sarsıldı. Polis memurları Okan Acar ve Feyyaz Yumuşak evlerinde  şehit edildi.

 

DAEŞ SALDIRISINA MİSİLLEME

Akşam’ın haberine göre; İstihbarat kaynaklarının elde ettiği veriler, eylemin planlayıcısı olarak Suriyeli Abu Hassan Derviş’i işaret ediyor. Derviş, PKK’nın Suriye uzantısı PYD’nin silahlı kanadında üst düzey YPG’li terörist. Derviş’in hain eylemi Kandil adına bölgede organize etmekten sorumlu olduğu belirtildi.  PKK’nın bomba uzmanları arasında olan Derviş, 2004'te de Belediye Başkanı Menderes Atilla’ya saldırı düzenlemişti.

 

BÖLGEDENİN KAÇIŞ YOLLARINI ÇOK İYİ BİLİYOR

Derviş’in polislerin şehit edilmesinin ardından Suriye’ye kaçtığı da gelen bilgeler arasında. Halen PYD saflarında Suriye’de terör faaliyetlerinde bulunduğu öğrenilen Derviş’e örgütün bu görevi vermesinin arkasında ise bölgeyi çok iyi bilmesi olduğu ifade ediliyor. Derviş’in bu tecrübesinin teröristlerin bölgeden kaçışlarına yol gösterici olduğu belirtiliyor.  

 

YPG’Lİ ÜST DÜZEY YÖNETİCİ

Ceylanpınar’da polis memurlarını yataklarında uyurken enselerinden susturucu silahla şehit eden 4 kişiden oluşan terörist grup daha sonra Suriye sınırından kaçtı. Bu olayın ardından, Türkiye'de barışın hakim olması için yürütülen çözüm süreci de son buldu. Hainlerin yaptığı bu saldırı, daha sonra terör örgütlerinin birbirlerine yönelik saldırılarını da beraberinde getirdi.

 

İKİSİ DE KİRLİ ÖRGÜT

PKK, Suruç’ta 20 Temmuz 2015 tarihinde meydana gelen ve 34 kişinin yaşamını yitirmesiyle sonuçlanan Amara Kültür Merkezi’nde yaşanan patlamaya misilleme olarak gerçekleştirildiğini duyurdu. Amara saldırısını gerçekleştirenin DAEŞ ile ilişkisi olan Şeyh Abdurrahman Alagöz olduğu belirlendi.

Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2016, 09:02
YORUM EKLE
YORUMLAR
ibrahim
ibrahim - 8 yıl Önce

anlamadım bu işten bişey biri çıkar tespit edildi feto cular yaptı derler diyeri de çıkar ypg yaptı der okadar zamandır hala çözülemedimi bu iş okadar beliyse kimin yaptıgı içerdeki gençleri perişan hale koyanların Allah belasını versinnn içerdeki gençler neden hala bırakılmıyo suçsuz günahsız yatıyorlr en büyükleri 22 yaşında adaletınız bumu

Ramazan
Ramazan - 8 yıl Önce

Çok komik hiçte gülesim yoktu

hüseyin
hüseyin - 8 yıl Önce

bence yine yalan haber şimdiye kadar nerdeydiniz demezlermi

SIRADAKİ HABER

banner195