Title of a News Article

O güvercinin yavruları çıktı

O güvercinin yavruları çıktı
banner206

 ŞANLIURFA'nın Viranşehir İlçesi'nde, nakliyeci Şaban Türkoğlu'nun evinin önüne park ettiği TIR'ının dorsesine yuva yapan ve günlerdir Türkoğlu'nun iş yapamamasına neden olan güvercinin yavruları yumurtadan çıktı.

Şehirlerarası nakliye işi yapan Şaban Türkoğlu'nun Şırnak Mahallesi'ndeki evinin önüne park ettiği TIR'ın dorsesine 19 gün önce bir güvercin yuva yaparak yumurta bıraktı. Tekrar işe çıkmak için aracının başına gelen Türkoğlu, güvercini ve yuvasını görünce şaşırdı ve TIR'ı hareket ettirmeyerek işe çıkmadı. Günlerdir Türkoğlu'nun işe çıkmamasına neden olan güvercin yumurtaları, bu sabah kırıldı ve iki yavru çıktı.

Her gün kontrol ettiği yumurtalardan bu sabah yavru çıktığını görünce sevindiğini söyleyen 42 yaşındaki 10 çocuk babası Türkoğlu, şunları kaydetti:

"Yaklaşık bir ay önce iş dönüşü eve geldim. Tekrar aracıma geldiğimde güvercinin yuva yaptığını gördüm. Günlerdir işe çıkmıyorum. Her gün yavruların çıkmasını bekliyordum. Bu sabah geldiğimde iki yavrunun yumurtadan çıktığını gördüm. Şimdi yavrular biraz büyüyünce kendime ait evin bahçesinde yuva yapacağım. Bu aracı kredi kullanarak aldım. İki yıldır taksit ödüyorum, 2 yıl daha taksit ödeyeceğim. Aylık kaybım 5- 6 bin lira ama olsun. O da canlıdır. Onun da yaşama hakkı var. Ben işe gitseydim bu yavrular dünyaya gelmeyecekti. Ben onların yaşam hakkını ellerinden almış olurdum. Benim için bu daha hayırlıdır."

Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2014, 13:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195