Title of a News Article

O isim de tutuklandı...

.

O isim de tutuklandı...
banner206

Cumhuriyet Gazetesi yöneticilerine ve yazarlarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, hakkında yakalma kararı çıkarılan ve dün Almanya'dan uçakla geldiği Atatürk Havalimanı'nda gözaltına alınan Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Avukat Akın Atalay tutuklandı.
İstanbul Nöbetçi 9. Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklanan Atalay'a isnat edilen suçlama ise "Silahlı terör örgütüne üye olmamakla beraber örgüt adına faaliyette bulunmak". Soruşturmayı yürüten savcılardan Özgür Metin tarafından emniyette sorgulanan Atalay, 15.00 sıralarında tutuklanması talebiyle Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi.

 

HAKİMLİK TUTUKLANMASINA KARAR VERDİ

Atalay'a destek olmak için CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ile Cumhuriyet Gazetesi çalışanları adliye binasına geldi. Atalay, 3 avukatıyla birlikte 19.30 sıralarında hakim karşısına çıktı. Yaklaşık üç saat süren ifade sonrası Nöbetçi İstanbul 9. Sulh Ceza Hakimliği, Akın Atalay'ın, "Silahlı terör örgütüne üye olmamakla beraber örgüt adına faaliyette bulunmak" suçundan tutuklanmasına karar verdi.

 

TUTUKLU SAYISI 10'A YÜKSELDİ

Soruşturma kapsamında gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri Hakan Karasinir, Bülent Utku, Güray Tekin Öz, Mustafa Kemal Güngör, Önder Çelik, Kitap Eki Genel Yayın Yönetmeni Turhan Günay ile Yayın Danışmanı Kadri Gürsel ve Karikatürist Musa Kart, "Silahlı terör örgütüne üye olmamakla beraber örgüt adına faaliyette bulunmak" suçlamasıyla tutuklanmıştı. Hakimlik tutuklama gerekçesinde, "Gazetenin, süreklilik arz eden terör örgütlerinin reklam ve propagandasını yaptığını" belirtmişti.

 

 

2'Sİ ADLİ KONTROL ŞARTI OLMAK ÜZERE 4 KİŞİ SERBEST BIRAKILMIŞTI

Gözaltına alındıktan sonra savcılığa sevk edilen yazarlar Aydın Engin ile Hikmet Çetinkaya, sağlık sorunları ve yaş durumu gerekçe gösterilerek adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, gazetenin muhabese müdürü Günseli Özaltay ile eski muhasebe müdürü Bülent Yener ise savcılık sorgularının ardından serbest bırakılmıştı. Soruşturma kapsamında, yurt dışında bulunan Can Dündar hakkında da yakalama kararı çıkarılmıştı.

Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2016, 00:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195