Title of a News Article

O köy için flaş teklif

O köy için flaş teklif
banner206
Süleyman Şah Türbesi'nin nakledileceği Suriye Esmesi'nin karşısında bulunan Şanlıurfa'nın Birecik İlçesi’ne bağlı Eşmeler Köyü muhtarı Suphi Yavuz, bundan sevinç duyduklarını belirterek, "Köyümüzün adının da Süleyman Şah olarak değiştirilmesini istiyoruz" dedi.

Bu konudaki düşüncesini köylülerle paylaşıp teklif oluşturmayı tasarladığını belirten Muhtar Yavuz , türbenin yeni yerinin çok hakim bir nokta olduğunu, isabetli bir karar verildiğini, çok güvenli olacağını da kaydetti.

 

Suriye eşmesi nerede?

Süleyman Şah Türbesi'nin nakledileceği 'Suriye Eşmesi’ olarak açıklanan köy Türkiye sınırına kuş uçuşu 500 metre uzaklıkta. Türbenin nakledileceği nokta da Fırat Nehri'nin 4 kilometre kadar doğusunda ve bu köyün sınırları içerisinde.

Halep’in Ayn El-Arab (Kobani) ile Şanlıurfa’nın Birecek İlçesi sınırlarının bulunduğu Eşmeler adlı köyler biribirine yakın 3 yerleşim biriminden oluşuyor. Türkiye’deki Eşmeler Köyü aşağı ve yukarı olmak üzere 2 bölümden oluşuyor. Suriye Eşmesi, Yukarı Eşme ile iç içe ancak sınırımız olan demiryolu ortasından geçiyor.

 

PYD kontrolünde bir bölge

Bir süre Özgür Suriye Ordusu güçlerinin kontrolünde olan Suriye Eşmesi daha sonra PKK’nın Suriye kolu olan PYD kontrolüne geçti. Halen de bu grubun kontrolünde bulunuyor.

Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2015, 16:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195