Title of a News Article

O polisten şikayetçi oldu

 O  polisten şikayetçi oldu
banner206

PKK yöneticilerinden Murat Karayılan'ın kardeşi Bozan Karayılan, 21 Temmuz günü Suriye sınırına çadır kuran HDP'lilere destek verdiğini, bu sırada çıkan olaylarda biri kendisine ait 13 otomobilin güvenlik güçlerince kasıtlı olarak tahrip edildiğini ileri sürerek şikayetçi olduğunu bildirdi.

HDP ve BDP taraftarları, PKK'nın Suriye kolu PYD kontrolündeki Suriye'nin Kobani ilçesine yönelik IŞİD saldırılarını protesto etmek için Şanlıurfa'nın sınır hattındaki Birecik ilçesinin Ziyaret Mahallesi'ne çadır kurdu. Sınır hattında Suriye'deki IŞİD saldırılarını protesto eden ve PYD'lilere destek veren grup, sınır hattına PKK'yı simgeleyen bezler astıktan sonra güvenlik güçlerine taş ve molotof kokteylleri ile saldırdı. Güvenlik güçlerinin müdahale ettiği olayların ardından sınır hattında bulunan bazı araçlar tahrip oldu.

PKK'lı Murat Karayılan'ın kardeşi Bozan Karayılan, güvenlik güçlerinin müdahalesi sırasında güvenlik güçlerinin kendisine ait 63 LT 398 plakalı otomobilin de aralarında bulunduğu 13 aracın kasıtlı olarak tahrip edildiğini iddia etti. Olaylar sırasında göstericiler tarafından çekilen görüntülerde de kendi otomobilinin camlarının asker ve polisler tarafından kırılıp, yangın tüpleriyle tahrip edildiğinin kayıtlı olduğunu ifade eden Karayılan, şöyle dedi:

"Otomobilim tahrip ediliyor ve daha sonra ters çevriliyor. Kobani'deki çatışmaların son bulması için yapılan etkinliğe herkes gibi ben de katıldım. Araçların park edildiği bölgeye otomobili bıraktım. Sabah erken saatlerinde güvenlik güçlerinin müdahalesinin başlaması üzerine otomobilimin bulunduğu alana gidemedim. O sırada güvenlik güçleri içinde benimde otomobilimin de bulunduğu 13 araca zarar verdi. Otomobilimin tahrip edilmesinden sonra içinde bulunan silah ruhsatım, pasaportum, araç ruhsatım yakıldı. Ayrıca yeni almış olduğum bir bilgisayarıma el konuldu. Güvenlik güçlerinin bu şekilde vatandaşın araçlarına zarar vermesini hiç tasvip etmiyorum. Bunun için İnsan Hakları Derneğine durumu bildirdim. Sorumlular hakkında şikayetçi olmak için 3 avukatıma talimat verdim."

Öte yandan sınır hattında aralarında HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan ile HDP ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) üyelerinin de bulunduğu bir grubun çadır nöbetini sürdürdüğü bildirildi.

Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2014, 15:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195