Title of a News Article

O proje bitti...

Şanlıurfa'da altyapı anlamında kalıcı hizmetler üreten Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Akziyaret Grup İçme Suyu Projesi'nde bir etabı daha tamamladı. 61 mahalleye su temini sağlayacak projenin etap açılışında Başkan Çiftçi, "Kalıcı işler sabırlı işlerdir. AK Belediyecilik de bunu gerektirir" dedi.

Şanlıurfa'nın tüm ilçelerinde alt yapıda en iyi hizmeti üretmenin gayreti içerisinde olan Büyükşehir Belediyesi, bu kez Akziyaret Grup İçme Suyu Projesi'nde sona doğru geldi. Projenin yüzde 70'lik kısmını tamamlayan Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki ŞUSKİ Genel Müdürlüğü sayesinde 61 mahalle daha suya kavuşurken, vatandaşlar çalışmalarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve ekibine teşekkür etti.

BAŞKAN ÇİFTÇİ: SU MEDENİYETTİR

Akziyaret Grup İçme Suyu Projesi Etap açılışında konuşan Başkan Nihat Çiftçi; “Kalıcı işler sabırlı işlerdir. Kalıcı işler büyük düşünen, memleketini seven, vatanını seven insanların işidir. İşte Akziyaret Gurup İçme Suyu Projesi bu bakış açımızın bir yansımasıdır. Bugüne kadar bireysel anlamda kırsal mahallelerimizde kısmen, tamamen ama kuyulardan su almak suretiyle su ihtiyacı gidermeye yönelik geçmişte çalışmalar yapılmış. İşin sürdürülebilirliği açısından bakıldığında, işin maliyeti açısından bakıldığında bu yöntemin sağlıklı olmadığını hep birlikte düşünüyoruz. Kırsal mahallelerimiz için ŞUSKİ Genel Müdürlüğümüz bundan sonraki çalışmalarda kesinlikle gurup içme suyu projelerine yönelecektir. Gurup içme projesinden kastımız şudur; su kaynağını bulacaksınız, enerji kaynağı sorununu yakınında çözeceksiniz, o bölgenin en üst noktasında depolar yapılmak suretiyle terfi istasyonları kuracak ve kendi cazibesiyle halkımızı suya kavuşturacaksınız.

Halkımız bundan sonra 'su tesisatım bozuldu' demeyecek, 'dalgıç aleti bozuldu' demeyecek, 'trafom bozuldu enerjisiz kaldı' demeyecek, böylelikle devletimizin üstündeki ve kurumumuzun üstündeki yükte kalkmış olacaktır.

Şanlıurfa önemli bir il. Kırsalıyla merkezi ile gelişen bir il. Bu kadar gelişen bir ilde bizim durmadan duraksamadan çalışmamız lazım, çalışkan olmamız lazım. Projelerin biteceğine bizim kadrolar olarak ve toplum olarak inanmamız gerekiyor. İşte buradaki proje bitiyor. Büyük bir projeyi hep birlikte el birliği ile bitiriyoruz. İleriki aylarda da tamamıyla bitmiş olacak ve 20 gün sonra birçok mahalle ve yerleşim alanı da suya kavuşuyor” dedi.

Proje ile ilgili teknik konu hakkında bilgiler veren ŞUSKİ Genel Müdürü Mehmet Hamdi Us ise “Bu proje ile içme suyu sıkıntısı çeken köylerimiz, su temini için gerekli desteği veren Başkanımıza, bu projenin yapılmasında, uygulamasında çalışan tüm arkadaşlarımıza ve yüklenici firmamıza, teşekkür ederiz. Proje kapsamında 61 yerleşim yerinin içme suyu temini için 60 bin metrelik çeşitli çaplarda içme suyu hattı döşenmiş, 1.500 ve 1.000 m3’Lük iki adet içme suyu deposu tamamlanmış, terfi istasyonları ile birlikte kollektör yapıları gerçekleştirilmiştir. Halkımıza hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Daha sonra Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve davetliler butona basarak açılışı gerçekleştirdiler.

BÖLGE HALKINDAN TEŞEKKÜR

Akziyaret Grup İçme Suyu Projesinin büyük bir kısmının tamamlanması ile ilgili bölge muhtarları ve vatandaşlar da memnuniyetlerini dile getirerek “Kırsal mahalledeki insanlarımız suya kavuştular. Su hayattır. Bizlere bu hizmeti sunan herkese teşekkür ederiz. Bölge sakinleri olarak yıllardır su hasreti çekiyorduk. Büyük bir emek ortaya konuldu burada" şeklinde konuştular.

Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2019, 13:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142