Title of a News Article

O projede start verildi

O projede start verildi
banner206

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ işbirliği ile 270 Bin metrekare alanda yapılacak olan Yeşildirek Kentsel Dönüşüm Projesinin 40 Bin metrekarelik birinci etabında çalışmalar başladı.

Eski Karayolları Genel Müdürlüğü hizmet binasının olduğu alanda yıkım çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte projenin startı verildi.  Büyükşehir Belediyesi ekiplerince öncelikle alandaki ağaçların birçoğu kesilmeden kökünden çıkarılarak taşındı, daha sonra ise temel atma çalışmalarıyla birlikte hummalı bir inşaat süreci başladı.

BEYAZGÜL, YEŞİLDİREK KENTSEL DÖNÜŞÜM 1.ETAP İNŞAAT ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat ile inşaat alanına giderek, çalışmaları yerinde inceleyip yetkililerden bilgi alan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül," 20 yılı aşkın zamandır süre gelen Yeşildirek Kentsel Dönüşüm sorununa neşteri vurduk" dedi.

Başkan Beyazgül, "Haliliye İlçemizin kanayan yarası olan kentsel dönüşüm projesi için ketsel dönüşüm yapılacak mı diye soruluyordu. Göreve geldiğimiz zaman ilk ele aldığımız konulardan biri oldu. Çevre Şehircilik Bakanımız ve TOKİ ile temaslarımızı sıkılaştırdık burada Büyükşehir Belediyemize ait yedi dönümlük bir yeşil alan vardı, bunun karşılığında biz Eyüp Nebi’de sabır evlerini aldık ve sabır evlerini şuan da halkımızın hizmetine sunmak için ihalesini de yaptık, çevre ve peyzaj düzenlemesi yapıldıktan sonra halkımızın hizmetine sunulacaktır" diye konuştu. 

Projenin tamamen bölge halkının yaşam standartlarını en iyi seviyelere getirmek için hayata geçirildiğini ifade eden Başkan Beyazgül, "Yeşildirek Kentsel Dönüşüm Projesi tamamen halkımız için yapılıyor, buradaki insanlarımızla mülkiyet takası yapılacak ve takastan sonra açılacak yeni alanlarda yeni binalar yükselecek. Burada okul, semt evi, sosyal ve kültürel alanlar ile halka açık yaşam alanları yer alacak. Projenin tüm etapları tamamlandığında bu bölge tamamen modern bir semt haline getirilecek" şeklinde konuştu.

BAŞKAN CANPOLAT KENTSEL DÖNÜŞÜM İLE YEŞİLDİREK TAMAMEN CANLANACAK

Yeşildirek Kentsel Dönüşüm Projesinde inşaat aşamasına geçilmesinde büyük emekleri olan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve ekibine teşekkür eden Haliliye Belediye Başkanı Canpolat, "Yıllardır kangren haline gelen sorun çözüme kavuştu. Başta Çevre Şehircilik Bakanlığı yetkililerine, Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeynel Abidin Beyazgül ve emeği geçen teknik personellere ilçem adına teşekkür ediyorum.  Proje sayesinde Yeşildirek tekrardan canlanacak ve modern bir hale gelecek" dedi.

Yeşildirek Mahalle Muhtarı Halil Küçük ise "Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’e ve Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’a çok teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar başkanlarımızın uğraşları neticesinde birinci etaba başlanıldı" diye konuştu.

Yeşildirek Kentsel Projesinin birinci etap çalışmalarıyla 40 bin metrekarelik alanda 294 konut ve 26 iş yeri yapılacak. Belirli bir aşamaya geldikten sonra buradaki kentsel dönüşüm ilan edilen bölgede vatandaşlarımız ile temasa geçilerek takas işlemleri başlatılacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195