Title of a News Article

O şoför artık serbest!

.

O şoför artık serbest!
banner206

 KUZEY Irak'ta peşmergelerin kontrolünde ruhsatının içinde, Hz. Muhammed'in hayatı ile IŞİD'in kullandığı bayrağa benzeyen figürlerin bulunduğu kart çıkınca IŞİD üyesi olduğu iddiasıyla 5 ay önce gözaltına alınan kamyon şoförü 33 yaşındaki İsa Albakan, serbest bırakıldı. Albakan, memleketi Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'nde sevinç gösterisiyle karşılandı.

Suriye sınırındaki Akçakale İlçesi'nde yaşayan evli ve 4 çocuk babası İsa Albakan, iddiaya göre Ocak ayında kuşyemi yüklü kamyonla gittiği Kuzey Irak'ta peşmergeler tarafından kontrol noktasında durduruldu. Peşmergeler 26 Ocak'ta kontrol ettikleri kamyon ruhsatının arasında IŞİD’in kullandığı bayrağa benzeyen figürler ile Hz. Muhammedin hayatını anlatan kart bulunca İsa Albakan'ı IŞİD üyesi olduğu iddiasıyla gözaltına alındı. Ocak'tan bu yana gözaltında tutulan İsa Albakan, 2 gün önce peşmerge tarafından suçsuz bulunarak serbest bırakıldı. Albakan, ailesini arayarak serbest bırakıldığını ve Türkiye'ye geleceğini söyledi ve bugün memleketi Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'ne gelerek yaşadığı Hacıekber Mahallesi'nde yakınları tarafından sevinç gösterisiyle karşılandı. Kalabalıktakilerin bazıları silah sıkarak, bazıları da zılgıt getirerek Albakan'ın serbest kalmasını kutladı.
Ailesine kavuşan İsa Albakan, serbest bırakılması için emek veren herkese teşekkür ederek, "Bana orada iyi davrandılar. Yemek ve su verdiler. Benim kurtarılmamda emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.
Ağabey Ahmet Albakan ise, kardeşine kavuştuğu için mutlu olduğunu ifade ederek, "Kardeşime kavuştuk. Bugün bizim için bayram" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 28 Haziran 2015, 14:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195