Title of a News Article

O terörist öldürüldü

.

O terörist öldürüldü
banner206
Diyarbakır'da 2 polisi şehit ettikten sonra Baro Başkanı Tahir Elçi'nin bulunduğu sokağa giren ve çatışma sırasında elindeki silahı polise fırlatan YDG-H'li terörist Uğur Yakışır'ın öldüğü belirlendi.Sur ilçesinde Tahir Elçi'nin hayatını kaybettiği olaydan önce durdurulan taksinin içinden ateş ederek 2 polisi şehit eden teröristlerle ilgili önemli bilgilere ulaşıldı. Teröristlerin, terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması olan YDG-H (Yurtsever Demokratik Gençlik Harekâtı) üyesi Mahsun Gürkan ve Uğur Yakışır olduğu belirlendi.


ÖZEL EĞİTİM ALDILAR

İki teröristin Sur'da polisi hedef aldıkları saldırıdan bir gün önce de Bağlar ilçesinde beyaz Toros'la gelip, 3 polisi yaraladığı tespit edilmişti. 3 polisin yaralandığı olayda Uğur Yakışır'ın kardeşi olan Süleyman Yakışır öldürülmüştü. Süleyman ve Uğur Yakışır ile kuzenleri olan Mahsun Gürkan'ın Lice kırsalında özel silah ve suikast eğitimi aldıktan sonra YDG-H'de görevlendirildikleri belirlendi.

KAÇARKEN 3 KURŞUN YEDİ

Elçi'nin hayatını kaybettiği saldırı sırasında yaralı olarak kaçan teröristlerden Uğur Yakışır'ın öldüğü belirlendi. Olay anında sivil polislerin yakın mesafeden ateş ettiği Yakışır'ın omuz ve karın bölgesine 3 kurşun isabet ettiği, hendek ve barikatların kurulduğu bölgeye doğru yaralı olarak kaçan Yakışır'ın öldüğü bilgisine ulaştı. Yakışır'ın cesedinin Sur'daki teröristlerin elinde olduğu öğrenildi. Kuzeni Mahsun Gürkan'ın ise yaralı olduğu değerlendiriliyor. Bu arada Yakışır'ın kardeşi N.Y., kuzeni O.Y. ve arkadaşı M.E. gözaltına alındı.

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2015, 09:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195