Title of a News Article

O tesis incelemeye alındı

.

Ceylanpınar atık sularının aktığı arıtma tesislerinde rutin denetimler yapıldı. Ceylanpınar Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Daşkıran ve Büyükşehir Koruma ve Kontrol Şube Müdürü Mehmet Yağmur tarafından arıtma tesisinde incelemelerde bulunuldu.

Başkan Yardımcısı Daşkıran, yaptığı açıklamada arıtma tesislerinin büyükşehir ekipleriyle birlikte incelendiğini belirterek, "Mevlana mahallesi sakinlerimizden kötü kokular geldiğine dair şikayetler aldık. Biz de bu şikayetlerin kaynağını araştırmak için büyükşehir arıtma tesisi denetim müdürlüğü ekipleriyle birlikte arıtma tesislerimizde incelemelerde bulunduk. Yapmış olduğumuz incelemeler neticesinde sorunun arıtma tesisinden değil suyun çıkış noktasından kaynaklandığını tespit ettik. Suyun çıkış noktasında bulunan köprü altında sazlıklar ve tel örgüler dolayısıyla suyun akış noktası kapanmış. Bu da suyun yönünün değişmesine neden olmuş. Bu durumla ilgili olarak gerekli raporları tutacağız ve büyükşehir belediyesi ekiplerimizle birlikte ortaya çıkan sorunu en kısa zamanda çözeceğiz."

Arıtmalar Daire Başkanlığı Çevre Koruma ve Kontrol Şube Müdürü Mehmet Yağmur da kısa bir süre içerisinde sorun teşkil eden alanda suyun önünü kapatan sazlıklar ve engeller kaldırılacağını belirterek oluşan kötü kokunun önüne geçileceğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2017, 16:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195