Title of a News Article

O yol için düğmeye basıldı!

.

O yol için düğmeye basıldı!
banner206

Birecik İlçesinde meydana gele heyelanın ardından kapanan Birecik-Halfeti yolunun trafiğe açılabilmesi için çalışmalar hummalı bir şekilde yürütülüyor. Vali Abdullah Erin ve Birecik Kaymakamı Dr. Fatih Çelikkaya, bölgeyi ziyaret ederek, çalışmaları inceledi.

Şanlıurfa’nın Birecik İlçesinde, sahil yolunda meydana gelen heyelanın ardından İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğünün heyelan bölgesinde yapmış olduğu jeolojik etüt çalışmaları sonucunda heyelanın meydana geldiği bölge, afete maruz bölge olarak ilan edilmesi için çalışma başlatılmıştı.

Heyelan bölgesinde yer alan, vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit ettiği için boşaltılan 12 evin yıkılması çalışmaları, ev sahiplerine yapılan tebliğin ve 3 günlük itiraz süresinin ardından başladı. Bu evlerin yıkılmasıyla birlikte, heyelan bölgesinde askıda kalan kayaların kırılması, dağ yamacının emniyetli hale getirilmesi ve Birecik-Halfeti yolunun trafiğe açılması çalışmaları hız kazanacak.

Birecik Kaymakamı Dr. Fatih Çelikkaya, yıkım çalışmalarının başladığı noktayı ziyaret ederek, incelemelerde bulundu. Kaymakam Çelikkaya, Birecik Kaymakamlığı ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından, Birecik Belediyesinin desteğiyle yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Güncelleme Tarihi: 21 Ağustos 2019, 22:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195