Title of a News Article

O yol için karar verildi...

.

O yol için karar verildi...
banner206

Vekil Özcan, Genel Müdür İle Birlikte İncelemelerde Bulundu

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Dr. Halil Özcan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in talimatları doğrultusunda bugün Şanlıurfa’ya gelen Karayolları Diyarbakır 9. Bölge Müdürü Şefik Solmaz ve teknik ekibi birlikte başta Akçakale yolu olmak üzere Akçakale yolu üzeri Harran Turizm Yolu ve Pekmezli yolları üzerinde incelemeler yaptı.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Dr. Halil Özcan, Karayolları Diyarbakır 9. Bölge Müdürü Şefik Solmaz ve teknik ekibi birlikte daha sonra Yardımcı yol çatısında kavşak yapılması ve Yardımcı yolunun revize edilmesi, Mutlukaya, Şahinalan, Ahmet Kara, Şehit Nusret Bey, Sevimli ve Akçakale Devlet Hastanesi Kavşağının bulunduğu yolların iyileştirilmesi için gezi ve incelemelerde bulundular.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Dr. Halil Özcan, Karayolları Diyarbakır 9. Bölge Müdürü Şefik Solmaz ve teknik ekibi birlikte, daha sonra ise Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz ile birlikte Harran Çepkenli ve Selalmaz köyleri arasında bulunan yolun ve Turizm Yolunun bir an önce bitirilmesi çalışmalarının başladığını belirtiler.

Son olarak Akçakale ve Ceylanpınar ilçelerini ve birçok köyün kullanmış olduğu Pekmezli Yolunu inceleyerek bu yolunda en kısa sürede devam eden yapımının bitmesi için çeşitli gezi ve incelemelerde bulunarak son noktayı koydular.

Sabah saatlerinde Karayolları Diyarbakır 9. Bölge Müdürü Şefik Solmaz ve teknik ekibi birlikte gezi ve incelemeleri yerinde inceleyen AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Dr. Halil Özcan şunları ifade etti,"Şefik beye ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Burada çok güzel işler yapmışlar onları da görme fırsattı gördük. Koruklu kavşağından başladık. Orda inşallah kontrolü geçiş iyileştirmesi yapılacak daha sonra eski hava alanının orda kavşak sorunu problemi vardı onu da programa almışlar"dedi.

Vekil Özcan, "Daha sonra ise Uğurlu köyümüze mahallemize geldik. Oranında inşallah cevre yolu projeleri var. Kamulaştırma sorunu var onu da inşallah bir an önce çözüp özellikle bütün bölgenin her gidip gelen vatandaşın uğurlu kavşağını bize sorması ve yapılmasını talep etmesi buda inşallah en kısa zamanda yapılacak sayın bakanımızın da böyle bir talimattı oldu. Yardımcı kavşağına geldik. Orda da bir kavşak yapılacak ve yardımcı yolunun genişletilmesi ve satır kaplaması yapılacak. Yardımcıdan sonrada geldik Para Para ve Şahin alan yamaç altı kavşağına orada da bir kavşak yapılacak. Biliyorsunuz ölümlü kazalar oluyor. Ahmet kara kavşağı, Hecekbar ve aşağı Beldaş köyünün kavşağı, sevimli kavşağı yapılacak. Oralarda da incelemelerde bulunduk"dedi.

Özcan, " Akçakale yolunun orda kamp ve hastanenin orda üst geçit ve alt geçit bir çalışma var inşallah belediyenin yaptığı imar planına göre bir kavşak yapılacak. Sevimlide ise alt geçitli bir kavşak yapılacak. Pekmezli bölgesinde Akçakale - Ceylanpınar yolunun devamı yapılıyor. Çalışmalar son hız devam ediyor. Şimdi 17 km bitmek üzere bu sene onun asfaltı yapılacak. Bitirebildikleri kadar yolu bittirecekler. Tahmin ediyoruz bu sene 15 km'yi bitirmeye çalışacağız ama 15 km kalabilir onunda sati kaplaması iyileştirmesi yapılacak. İnşallah karayolunun yapmış olduğu bu hizmetler bu sene olarak bölge halkı olarak bölgenin rahatlatılmasını sağlayacak.

Karayolları Bölge Müdürümüze, Ulaştırma Bakanımıza ve Tarım Bakanımız Faruk Çelik’e çok teşekkür ediyorum. Bu sorunlar uzun yıllardır vatandaşın beklediği bu çalışmaları inşallah noktalamak üzere buradayız"dedi.



Güncelleme Tarihi: 08 Nisan 2017, 08:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195