Title of a News Article

Öcalan kanser mi?

 Öcalan kanser mi?
banner206

17 Aralık yolsuzluk operasyonu sonrası internete düşen ses kayıtlarında Öcalan'ın prostat kanseri olduğu ve İmralı'da ameliyat edildiği iddia edilmişti.

Ağırlaştırılmış müebbet hükümlüsü olarak İmralı cezaevinde bulunan PKK lideri Abdullah Öcalan'a yapılan prostat incelemesinde sonuçlar temiz çıktı.

Taraf'ın haberine göre prostat sıkıntısı yaşayan Abdullah Öcalan’a cerrahi müdahale yapıldı, kanser riskine karşı parça alındı, patolojiye gönderildi. Patalojik incelemede kötü huylu olmadığı ortaya çıktı. Öcalan’ın sağlığının ise yerinde olduğu bildirildi.

Bir süre önce bir gazetecinin Abdullah Öcalan’ın kanser olduğu yönündeki iddialarının kaynağı Adalet Bakanlığı çıktı. Yaklaşık bir yıl önce rahatsızlanan Öcalan’a yapılan ilk muayenede prostat teşhisi konuldu. Bunun üzerine uzman bir ekip İmralı Adası’na gitti. Öcalan’a cerrahi müdahalede bulunuldu, parça alındı, patolojiye incelemeye gönderildi. Yapılan tetkiklerde kötü huylu olmadığı belirlendi. Dönemin Adalet Bakanı Sadullah Ergin bu gelişmelere ilişkin BDP’lileri bilgilendirdi.

 

ADALET BAKANLIĞI SAKLADI

İmralı heyetinde bulunan BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan cerrahi müdahaleyi doğruladı. Tapelerde gazetecinin söylediği gibi Öcalan’ın kanser olmadığını açıklayan Pervin Buldan “evet bilgimiz vardı” dedi. Pervin Buldan, “Bir sıkıntı yok. Bir sene önce bildiğimiz bir konu. Sadullah Ergin’in Adalet bakanı olduğu dönemde bize gelen bir bilgiydi. Alınan parça temiz çıkmıştı. Bir sıkıntı yok. Sağlığı iyi bir sıkıntı yok” dedi.

Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2014, 14:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142