Title of a News Article

Öcalan 'kritik' çağrı yapacak

 Öcalan 'kritik' çağrı yapacak
banner206

İmralı Cezaevindeki PKK lideri Abdullah Öcalan'ın 21 Ekim Salı günü HDP heyetiyle yapacağı görüşmede "kritik, önemli" bir çağrı yapması bekleniyor. Al Jazeera'ye bilgi veren kaynaklar, Öcalan'ın örgüte ve devlete sürecin devamına yön verecek önemli bir çağrı yapacağını söyledi.

Al Jazeera'dan Gonca Şenay'ın haberine göre; 2013 yılında başlayan Çözüm Süreci, PKK lideri Abdullah Öcalan'ın Nevruz'da yaptığı geri çekilme çağrısıyla, somut olarak başlamıştı. Ancak süreç özellikle Kobani'de PYD güçleri ile IŞİD arasında yaşanan çatışmaların ardından Türkiye'nin çeşitli illerinde yaşanan eylemler nedeniyle, en kritik dönüm noktalarından birine girdi.

Bu süreçte Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan aracılığıyla gönderdiği sürecin akıbetinin 15 Ekim tarihinde belli olacağına dair mesajı ile birlikte tartışmalar iyice alevlendi. Ancak bu süreçte Hükümet'in yol haritasının hazırlıklarını tamamladığının duyulmasıyla ibre başka bir yöne döndü.

 

'Yol haritasında İmralı ile mutabakat tamam'

Bayramdan önce Hükümet yetkilileri, çözüm sürecinin tüm aşamalarının takvimlendirilmiş olarak yer aldığı yol haritasının özeti niteliğindeki giriş sayfasını HDP heyetiyle paylaştı. HDP yetkililerinin verdiği bilgilere göre yol haritası üzerinde İmralı'da Abdullah Öcalan ile mutabakat sağlandı. HDP, yol haritasının bu bölümünü hafta sonu görüşecekleri KCK yetkililerine, Kandil'de aktaracak.

Ardından da heyet 21 Ekim Salı günü İmralı Cezaevinde Abdullah Öcalan ile görüşecek. Bu görüşmede beklenti Abdullah Öcalan'ın, "kritik, önemli" bir çağrı yapması. Öcalan'ın nasıl bir çağrı yapacağı şimdilik net değil, Kandil'de yapılacak görüşmeler, KCK'dan alınacak mesaj da etkili olacak. Al Jazeera'ye bilgi veren yetkililer, çağrının "başta örgüte' olmak üzere "devlete ve hükümete" yönelik olacağını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2014, 21:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195