Title of a News Article

'Öcalan, PKK'nın kongresine katılacak'

'Öcalan, PKK'nın kongresine katılacak'
banner206

 KCK Yürütme Konseyi üyesi Murat Karayılan, 'Çözüm sürecinin' başarıyla sonuçlanması durumunda, Abdullah Öcalan'ın 2015 yılının Nisan ayında yapılması planlanan PKK'nın 12'nci kongresine katılacağını öne sürdü. Karayılan çözüm süreci ile ilgili adım atılmaması durumunda seçimden önce yeniden savaşa başlayacaklarını söyledi.

KCK Yürütme Konseyi üyesi Murat Karayılan, Kuzey Irak'tan yayın yayan Rojnews ajansına açıklamalarda bulundu. Kürtçe yayınlanan habere göre, Karayılan 'Çözüm sürecine' ilişkin konuştu. Çözüm sürecinin amacına ulaşması halinde 2015 yılının Nisan ayında PKK'nın genişletilmiş kongresinin yapılacağını belirten Karayılan, şöyle devam etti:

"Çözüm Süreci' amacına ulaşırsa Abdullah Öcalan da 2015 Nisan ayında yapılacak kongreye katılacak. Son olarak Öcalan bize ve devlete çözüm için bir tasarı gönderdi. Bu elimize ulaştı. Bu tasarı üzerinde tartıştık. Bu çerçevede Kürt sorununun çözümü için biz hazırız. Öcalan'ın çizdiği çerçeve Türkiye'nin demokratikleşmesi için önemlidir. Kürt sorununun çözümünü temel alıyor. Heyet Kandil'e geldi ve onlara anlattık. Hükümet basın üzerinden çözümü istediğini söylüyor. Ancak şu ana kadar nasıl bir çözüm istediklerini açıklamadılar. Öcalan hakikatleri araştırma komisyonu, müzakere ve sekreterya kurulmasını ve bahara kadar bu konunun çözülmesini istiyor. Ancak şu ana kadar AKP bu konu üzerinde görüşünü açıklamadı. Öcalan heyete bu konunun gözardı edilmemesi için heyetin 10 gün içinde yanına gitmesini istemiş. Ancak, üzerinden 20 gün geçti. Şu ana kadar AKP hiç bir görüş belirtmedi. AKP hükümeti ve devletin bu konudaki yaklaşımını yetersiz buluyoruz."

 

ADIM ATILMAZSA SEÇİMDEN ÖNCE SAVAŞA BAŞLAYACAĞIZ

Heyetin Kandil'e gittiği tarihte Türkiye'nin Kobani'ye saldırması için IŞİD'e yol verdiğini öne süren Karayılan, şöyle devam etti:

"Öcalan ve biz daha önce söylemiştik. Kobani'ye yaklaşım; Kürt sorununa yaklaşımdır. AKP bu görüşümüzü iyi biliyor. AKP, 2015 seçimlerinin sakin geçmesini ve seçimlerden sonra tutumunu açıklamak istiyor. AKP, 2011'de yaptığını tekrarlamak istiyor. Buna fırsat vermeyeceğiz. Adım atılmazsa seçimlerden önce savaşa başlayacağız. Oslo Görüşmeleri'nde Başkan Apo bir protokol hazırladı ve bunu hükümeti sunduk. Hükümet seçimlerden sonra buna cevap vereceğini söyledi. Ancak seçimlerden sonra saldırıya başladı. Aynı günlerde İran da Kandil'e saldırdı. Böyle bir oyuna fırsat vermeyeceğiz. Erdoğan ve AKP'liler şunu iyi bilmeliler ki; böyle bir riske fırsat vermeyiz. Eğer samilerse varsa adım atmalılar. Eğer AKP bu yaklaşımı ertelerse bu savaş anlamına gelir. Seçimden sonra bize karşı savaşacağı anlamına gelir. Yeniden bizi tasfiye etmek ve savaşla sorunu çözmek istiyorlar. Diyarbakır ve Hakkari'de iki gencimiz şehit edildi. Herkes bilsin ki Kürt gençleri sahipsiz değildir. Her şehit edilen gencimizin karşılığı verilir. Buna sessiz kalmayız."

 

"TÜRK DEVLETİNE KARŞI SİLAHLI MÜCADELE DURDURULUR"

Murat Karayılan, AK Parti'nin çözüm sürecini savaşa doğru götürdüğünü belirtirken, Abdullah Öcalan'ın tasarıya yanıt verilmemesi, ona göre adım atılmaması halinde 'Çözüm sürecinin' savaşa doğru gideceğini iddia etti. Karayılan, şunları söyledi:

"Öcalan'ın çözüm tasarısı için hazırız. Herkes bilmelidir ki; AKP böyle devam ederse savaşa yüz çevirmiş olur. Bu da bizim istediğimiz için değil, AKP'nin istediği için olur. Öcalan çözüm tasarısında bazı şeyleri belirmiş. Hakikatleri araştırma komisyonu ve müzakere başlarsa 15 Şubat'ta bu komisyonla konuşacağını söylemiş. Öcalan 'Eğer süreç amacına ulaşırsa 15 Mart'ta Türk devletine karşı silahlı mücadeleyi durduracağız. PKK'nın büyük kongresini toplarız 15 Nisan'da Kuzey Kürdistan'daki gerille güçlerinin ne olacağını tartışırız. Ya siyasi bir güç olur veya başka bir bölgeye geçip mücadele eder. Kongrede bununla ilgili karar verilir' demiş. Şu anda gündemimizde silah bırakma yok. Bu kongre toplandığında, süreç amacına ulaşırsa Öcalan'da katılacak. Orada alınacak kararı uygularız. Bunlar tasarıda belirtilmiş."

 

Güncelleme Tarihi: 24 Aralık 2014, 00:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195