Title of a News Article

Ödüllü yol bisikleti yarışı start alıyor

.

Ödüllü yol bisikleti yarışı start alıyor
banner206

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, bir sportif aktiviteye daha ev sahipliği yapıyor. Birçok ilden katılımın sağlandığı Ödüllü Yol Bisikleti Yarışı, 30 Nisan Pazar (yarın) günü start alıyor.

Şanlıurfa, sportif aktivitelerle gündeme gelmeye devam ediyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, 19 ilden 214 bisiklet tutkununun katılımı ile geçtiğimiz yıl düzenlediği 'Urfa Sokakları Dağ Bisiklet Yarışı'nın ardından bu yıl da yeni bir buluşmaya ev sahipliği yapıyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Bisiklet Federasyonunun katkılarıyla düzenleyeceği Ödüllü Yol Bisikleti Yarışı, 30 Nisan Pazar günü start alıyor. Türkiye'nin birçok ilinden gerek şahsi gerekse bisiklet kulüplerinin yoğun ilgi gösterdiği 76 ve 38 kilometrelik iki ayrı parkur şeklinde düzenlenecek yarışma sabah saat 09.30'da 1. Toplama Merkezinden (Maliye Arkası) başlayacak. 19 yaş üstü erkekler, 13-18 yaş arası yıldız ve genç erkekler ile tek kategoride kadınların pedal çevireceği yarışma için tüm hazırlıklar tamamlandı.

Türkiye'nin en genç nüfusuna sahip Şanlıurfa'da son yıllarda düzenlenen birbirinden önemli organizasyonların Pazar günkü buluşmasının güzergahı ise 1. Toplama Merkezi - Viranşehir Yolu - Tektek Dağları (38 Km) ve dönüş şeklinde olacak.

 

BAŞKAN ÇİFTÇİ'DEN YARIŞMAYA DAVET

Şanlıurfa'da bu tür organizasyonların yapılması için yerel yönetim olarak ellerinden geleni yaptıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "Türkiye'nin en genç şehrine sportif ve eğitim yönündeki aktiviteler yakışır. Bunun için kitap fuarlarına, eğitim buluşmalarına ve spor alanındaki organizasyonlara önem veriyoruz. Tüm ilçelerimizde yaptığımız spor kompleksleri ve kültür merkezlerinin vermiş olduğu olumlu gelişmeler aslında bizim doğru yolda olduğumuzun göstergesidir. Şimdi de geçtiğimiz yıl düzenlediğimiz Urfa Sokakları Dağ Bisiklet Yarışı'nın ardından bu yıl da yol bisikleti tutkunlarını şehrimizde ağırlıyoruz. Yarın sabah startını vereceğimiz yarışmaya tüm Şanlıurfa halkını davet ediyoruz" dedi.

Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2017, 14:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195