Title of a News Article

Öfke kontrolleri için seminer düzenlendi.

.

Öfke kontrolleri için seminer düzenlendi.
banner206
 Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyetleri sürdüren İpekyol Gençlik Merkezi gençlere yönelik olarak “Öfke Kontrolü” semineri düzenledi. Seminere İpekyol Gençlik Merkezi personelleri, eğitmenleri ve kursiyerleri katıldı.
İpekyol Gençlik Merkezi ve Şanlıurfa Haliliye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürlüğünün ortak çalışmaları neticesinde İpekyol Gençlik Merkezi personelleri, eğitmenleri ve kursiyerlerine yönelik olarak gerçekleştirilen “Öfke Kontrolü” seminerini Şanlıurfa Rehberlik Araştırma Müdürlüğünden Rehber Öğretmenlerden Muhammed Suat Şeyhanlıoğlj ve Seher Ceylan verdi.
Seminerde Öfke kontrol bozukluğu insanların çoğunda bulunan olgunluk, empati ve sağlam düşünce biçimiyle ortadan kaldırılabilecek bir sorundur. Öfkelenildiği anda öfke kontrolünün en temel yapı taşı sessizliktir, sessizliğin tersine öfkeyi kontrol edemeyip sesin yükselmesi büyük problemlere yol açabilir. Sessiz ve sakin kalmayı başarmak öfke kontrolünün en etken kurallarının başında gelir. Sinirlendiğiniz ilk anda konuşmak yerine aklınıza ilk gelen şeyi söylemek yerine susup sessiz kalmayı tercih etmeniz gerekmektedir.

ÖFKE KONTROL TEDAVİSİ NASIL YAPILIR?
Öfke durumlarında vücuttaki kan şekeri artar ve yağ asitlerinin ayrışması hızlanır bu yüzden genelde sinirlenen, öfkelenen kişilere su verilir çünkü su vücuttaki yağ asitlerinin dışarıya atılmasını sağlar. Eğer gerçekten çok sinirlenmişseniz sakin kaldıktan sonra bir bardak su içmeye ihtiyacınız var demektir. Öfke kontrolü için uzmanlar tarafından ifade edilen bir diğer davranış şekli ise öfkenin arttığı zamanlarda ayakta kalmak yerine oturmaktır. Ayakta olduğunuz süre zarfında adrenalin hormonu daha fazla salgılanmaktadır bu da kişinin sağlıklı düşünmesini engellemektedir. Öfkelenilen zaman salgılanan adrenalin hormonu 3 katı kadar fazla salgına bilir. Bu yüzden sinirlenilen zaman ayakta değil oturmanız gerekmektedir, bu sakinleşmeniz için işe yarayan bir yöntemdir.
Öfkenizin hala arttığını düşündüğünüz zamanlar varsa bu sürede bol bol spor yapmanız gerekmektedir, aklınızdaki duygu ve düşünceleri dağıtacak bedensel aktiviteler yapmanız yararlı olacaktır. Spor yapma, yürüme, koşma, yüzme gibi aktivitelerin yanı sıra kitap okuma, film izleme, tiyatroya gitme gibi sosyal aktiviteler de geniş zamanlı öfke kontrolü konusunda bireye yardımcı olacaktır.
İpekyol Gençlik Merkezi Müdürü Müslüm Aktabur; Güçlü yarınlar için, Güçlü bir Türkiye için sağlıklı ve bilinçli bir gençlik yetiştirmek en büyük idealimiz. Bu noktada gençlerimize Gençlik Merkezimize normal hayatlarında her zaman önemli gördüğümüz konularda bilgilendirmeye devam ediyoruz. Bir ülke eğitimle ancak başarıya ulaşabilir. Öfke kontrolü ve yapılması gerekenler konusunda gençlerimizi aydınlattıkları için Şanlıurfa Şanlıurfa Rehberlik Araştırma Müdürlüğünden Rehber Öğretmenler Muhammed Suat Şeyhanlıoğlu ve Seher Ceylan hanımefendiye teşekkür ediyorum. İpekyol Gençlik Merkezi olarak Bu noktada eğitimlerimiz, etkinliklerimiz, çalışmalarımız ve seminerlerimiz devam edecektir. Tüm gençlerimizi bu imkânlardan istifade etmeye davet ediyorum dedi.

Güncelleme Tarihi: 21 Ocak 2019, 13:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195