Title of a News Article

Öge’den kaçak satış isyanı

.

Öge’den kaçak satış isyanı
banner206

Şanlıurfa Oduncular ve Kömürcüler Odası Başkanı Hadi Öge, şehir içinde kaçak bir şekilde odun ve kömür satışlarının yapılmasına tepki göstererek, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve diğer ilçe belediyeleri tarafından bunun sonlandırılması gerektiğini belirttiler.

 

UĞUR BUDAK

Son yıllarda ekonomik kriz dolayısıyla işlerinin bozuk olduğu görülen Şanlıurfa Oduncular Sitesi, birde başı kaçak odun ve kömür satışlarıyla belada. Çünkü şehrin belirli noktalarında odun ve kömürün kaçak yollarla satışa sunulması esnafı zor durumda bırakıyor. Kış aylarına rağmen oduncular sitesi, iş yapamamaktan şikâyetçi durumda.

Şanlıurfa Oduncular ve Kömürcüler Odası Başkanı Hadi Öge, yaptığı açıklamada, Oduncular Sitesinde 100’e yakın esnafın bulunduğunu belirterek, “Şuan zaten işimiz yok, esnafımız oturuyor, vatandaşların da alım gücü yok. Kömürler ithal kömür olduğu için fiyatlar dolara endeksli, dolar çok yükseldi ve bu nedenle kömür fiyatları da arttı. Daha önceleri vatandaş 20 torba kömür alacaksa şimdi 10 torba, 5 torba kömüre düştü. Ülkenin durumu kritik gidiyor, Allah yetkililerin yardımcısı olsun. İnşallah iyi olur” dedi.

Şanlıurfa’da kaçak yollarla satışı yapılan odun ve kömürler için de konuşan Başkan Öge, “Yalnız bizim belediyelerimize birkaç kez şikayet etmemize rağmen fırınlara giden kaçak odunlar, mahalle içinde kamyon üzerinde kilo kilo odun satanlar için gereken işlemler uygulanmıyor. Artık belediyelerimizi eleştirmekten sıkılıyorum, eleştirmek istemiyoruz. Biz belediyelerimizi, belediye başkanlarımızı, zabıta ekiplerini seviyoruz ama özellikle belediye başkanlarımızdan; Çarşı içinde satılan odun ve kömür satışına el atılmasını istiyoruz. Büyükşehir Belediyemizin bu konuyla ilgili 8. Ayda encümen kararı var. Bu kararda şehir içinde kesinlikle odun satılmayacağı ve bunların satışının Oduncular Sitesinde satılması belirtiliyor. Bunun için Büyükşehir Belediye Başkanı ve diğer ilçe belediye başkanlarımızdan bu konunun üzerine gitmelerini istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2017, 10:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195