Title of a News Article

Öğrenci velileri eylem yaptı

Öğrenci velileri eylem yaptı
banner206

 ŞANLIURFA’da, İbni Sina İlkokulu'nda öğleden sonraları Suriyeli öğrencilere eğitim verilmesine yönelik karara, öğrenci velileri tepki gösterdi. Okulda toplanan veliler duruma tepki gösterdi.

Ahmet Yesevi Mahallesi'nde bulunan İbni Sina İlkokulu'nda öğleden sonraları Suriye uyruklu öğrencilere eğitim verileceği bilgisini alan veliler, öğle saatlerinde okul bahçesinde ellerinde dövizlerle toplandı. Çocuklarıyla birlikte duruma tepki gösteren öğrenci velileri "Farklı kültür, farklı dil, hatta farklı inanç mensubu olduklarını bildiklerimiz, başka toplum çocuklarına illaki eğitim verilmek isteniyorsa; onlara yeni okul açılmalıdır. Zaten hijyenden, asayişten yoksun yetersiz olduğunu düşündüğümüz okul ve çevresi daha da işlevsiz, amaçtan yoksun bir hal alacaktır. Bu durumdan rahatsız olduğumuzu yetkililere duyuruyoruz" dedi.

 

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ: 4 OKULDA SURİYELİLER EĞİTİLECEK

Öğrenci velilerinin tepkilerinin ardından gazetecilere açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, kentte yaşayan eğitim çağındaki Suriyelilerin yapılacak düzenleme ile kentteki 4 okulda eğitim alacağını söyledi. Şanlıurfa’da yaklaşık 500 bin Suriyelinin yaşadığını ve eğitim çağında çocukların bulunduğunu belirten İlci, "Bu çocuklarımıza Suriyeliler tarafından çeşitli binaların bodrum katlarında derme çatma yerlerde değişik adlar altında okullar açılmıştı. Bu açılan okulların bir çatı altında toplanması ve bunların ne yapıp yapmadıklarını kontrol altına almak için Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından yayınlanan genelge kapsamında normal eğitim yapan okullarımızda öğleden sonra Suriyeli vatandaşlarımıza yaptığımız protokoller çerçevesinde tahsis ediyoruz. Bununla ilgili bir sıkıntı yok, gerekli tedbirleri aldık. Şanlıurfa’da önümüzdeki haftadan itibaren 4 okulda Suriyeli çocuklara onların müfredatına göre Suriyeli öğretmenler tarafından eğitim verilecek" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 13 Ocak 2015, 15:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195