Title of a News Article

Öğrenciler manevi değerler ışığında buluştu

Öğrenciler manevi değerler ışığında buluştu
banner206

Birçok kurum ve kuruluşun ev sahipliği yaptığı etkinlikte üniversite öğrencileri manevi değerler ışığında bir araya geldi.

İlim ve Akademi Kulübü, İlim Yayma Cemiyeti, Şanlıurfa Müftülüğü, İHH, Genç ASKON, Genç MÜSİAD, Eyyübiye Belediyesi, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve daha birçok sivil toplum kuruluşunun destek verdiği ‘Manevi Değerler Işığında Üniversiteler Buluşuyor’ etkinliği Harran Üniversitesinde düzenlendi. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte konuşan İlim ve Akademi Kulübü Başkanı Yusuf Öztürk, manevi değerlerin takipçisi olduklarını ve bunu liyakatle taşımak zorunda olduklarını kaydetti.

Öztürk, “Bizler üniversite gençliği olarak manevi değerlerden uzak kalmanın topluma verdiği zararların farkındayız. Hayatın her alanında etkili olması gereken manevi değerlerimiz, geçmişe ve geleceğe olan bakış açımızın temel taşıdır. Geçmişe, geleceğe hayali bir algıyla yaklaşmayan bir gerçekliğin takipçisiyiz. Özelde Anadolu’da, genelde ise tüm İslam coğrafyasında maya tutmuş olan manevi değerlerimizi bizler bugün uygulamak ve liyakatle taşımak zorundayız. Özgür alanlar olarak nitelendirilen üniversitelerimizde ise bu pratiği gerçekleştirmek, tek tek bütün üniversiteli kardeşlerimin vazifedir. Manevi değerlerden kopuk olan gençliğin nasıl savrulduğunun şu yaşadığımız hayatta canlı şahitleriyiz.  Burada oluşumuzun belki de tek amacı manevi değerlerimizi canlı tutmak ve bunu üniversitemize kök salmasını sağlamaktır” dedi.

 

‘BU TOPRAKLAR KARDEŞLİĞİN TOPRAĞI OLMUŞTUR’

Dünyalık ideolojilerin peşinde giden gençlerin topluma sağlıklı bireyler olarak dönmediğini açıklayan Öztürk, buna yönelik manevi değerlere sıkı sıkıya bağlı olan gençliğin ortaya dökmesi gereken projeleri olması gerektiğini vurguladı. Öztür, “Bu ve buna benzer etkinliklerin birbirimizi daha iyi tanımamıza vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum. Değerli kardeşlerim bu topraklar yüzyıllar boyunca kardeşliğin tesis edildiği topraklar olmuştur. Tarih şuuruna sahip bir gençlik olarak bizler tarihimizde var olan bu gerçekleri bugüne taşıyabilmeli, bunun mücadelesini vermeliyiz. Kur’an ve Peygamber etrafında bir araya gelen atlı kavimlerimiz, insanlar bu değerleri yüzyıllar boyunca taşımışlardır. Günümüzde bilim, teknolojinin gelişmesiyle de bu değerlerin uçup gitmesine asla izin vermemeliyiz. İnancına sahip çıkan bir gençlik olma yolunda çaba sarf etmeliyiz. Bu çabamızın şu anki hayatta en çok ihtiyacı olduğumuza inanıyoruz” ifadelerini kullandı. Etkinlikte Grup Dergah da bir ilahi dinletisi sundu. Birçok sivil toplum kuruluşunun kitap dağıtımı yaptığı etkinlikte daha sonra öğrencilere yemek ikramı da yapıldı.

 

İpekyol Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2016, 01:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195