Title of a News Article

Öğretmenler neden serbest kaldı tepkisi

Öğretmenler neden serbest kaldı tepkisi
banner206

 ŞANLIURFA’da, Kadın Platformu üyeleri, kentteki lisede 2 kız öğrenciye cinsel tacizde bulunduğu iddia edilen 2'si öğretmenin 3 kişinin serbest bırakılmasını basın açıklamasıyla protesto etti.

Geçen hafta, İsmail Nazif Bayraktar Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nde 16 yaşındaki 2 kız öğrenciye cinsel tacizde bulundukları iddiasıyla 2'si öğretmen 3 kişi gözaltına alındı ve sevk edildikleri mahkemede adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Karaköprü Kaymakamlığı tarafından öğretmenler görevden uzaklaştırırken, Kadın Platformu üyeleri basın toplantısı ile okulda yaşanan cinsel istismara tepki gösterdi. Platform üyeleri adına açıklama yapan İnsan Hakları Derneği Şube Başkanı Nalan Durdu, tacizle suçlanan öğretmenlerin serbest bırakılmasını da eleştirerek, şöyle dedi:

"Her yıl binlerce çocuğun cinsel taciz, tecavüz ve işkenceye maruz kaldığı ülkemizde çocuk hakları savunucusu olmak ve evrensel çocuk haklarının ivedilikle ülkemizde kullanır hale getirilmesini talep ediyoruz. Şanlıurfa'da da 2 öğrenciye yönelik tacizde bulunduğu ileri sürülen kişilerin yargı karşına çıkarılmasını ve cezalandırılmasını istiyoruz."

Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2015, 19:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195